A General Electric Bostonba költözteti központját

A jobb gazdasági környezet miatt a General Electric (GE) központja ezentúl a connecticuti Fairfield és a New York-i Manhattan helyett a massachusettsi Bostonban lesz – jelentette be Jeffrey Immelt, a GE ügyvezető igazgatója szerdán.

    A repülőgép-motorokat, mozdonyokat, turbinákat, és háztartási berendezéseket gyártó világcég az idén nyárig bonyolítja le a költözést, s mintegy nyolcszáz dolgozóját 2018-ig “viszi át” Boston tengerparti negyedébe.
    “Bostonban és környékén ötvenöt egyetem és főiskola van, Massachusetts állam többet költ kutatásra és fejlesztésre, mint a világ bármely más régiója, és  Boston csupa olyan képzett munkaerőt vonz, aki a kihívások megoldására koncentrál. Ezért boldogan hozzuk központunkat ebbe a dinamikus és kreatív városba” – olvasható Jeffrey Immelt közleményében.       A költözés másik oka: Massachusetts állam csökkentett ingatlanadóval és különféle kedvezményekkel ösztönzi a cégek letelepedését. A General Electric is egymillió dollár képzési támogatásra tarthat igényt, valamint ötmillió dolláros támogatást kap a szövetségi államtól az egyetemekkel és kutatóintézetekkel kiépítendő kapcsolatok elősegítésére.     Martin Walsh, Boston polgármestere külön üdvözölte a GE döntését. Mint fogalmazott, ez is bizonyítja, hogy “a város eltökélt és kellőképpen kreatív” ahhoz, hogy még a General Electricet is képes legyen magához vonzani.

Forrás:MTI