A futás boldogság! Futóverseny kizárólag nőknek!

Ilyen is csak egyszer van egy évben: futóverseny kizárólag nőknek! A rendező Budapest Sportiroda újabb sikert könyvelhetett el,  19. alkalommal sem okozott  különösebb gondot megszólítani a nőket, akik a tavalyihoz képest kétszer annyian, 7580-an neveztek a városligeti Coca-Cola Testébresztő Női Futógálára.

 
A teljes mezőnyben a legszebb korú a 79 éves Sztarenszky Tiborné volt, aki a lakóhelyén példamutató sporttevékenysége miatt nemrégen elismerést kapott Gödöllő polgármesterétől (Marika néni most az 5 km-t futotta). Idén több neves sportoló is rajthoz állt, Kökény Bea olimpiai ezüstérmes kézilabdázó és Sastin Marianna világbajnok birkózó a 2,1 km-es távot választották, Bóta Kinga olimpiai ezüstérmes, világbajnok kajakozó pedig a leghosszabb, a 10 km-es távra nevezett.
 
 Újdonság volt, hogy idén a férfiak is lehetőséget kaptak az indulásra, a Családi Futásra és a háromfős váltóra is elfogadták nevezésüket, amennyiben a váltóban legalább 1 hölgy is futott.
 
 A kitűnő hangulatú nap fő versenyszáma a 10 km volt. A 29. Telekom Vivicittá Városvédő futáson 10 km-en győztes Kis Zsanett kezdett a legerősebben, mögötte klubtársa Perity Gabriella a MAC-NS-től. 4 km-nél változott a sorrend, Perity Gabriella került a vezető pozícióba, majd 6 km-nél el is szakadt az üldözőjétől és jelentős előnnyel megnyerte a versenyt. Kiemelést érdemel, hogy az egykori öttusázó Szatmári Adrienn miután délelőtt első lett a 2, majd az 5 km-en is, a 10 km-en ötödikként érkezett célba.
 
Perity Gabriella: A rajt kifejezetten rosszul esett, az első méterektől nagyon erős iramot diktált Zsanett, az elején csak nehezen sikerült lépést tartani vele. Győzni jöttem, azonban az első
percekben úgy éreztem, inkább elengedem a versenyt, végül edzőm tanácsaiból és az előző versenyekből tudtam erőt meríteni, és fokozni a tempót. 4 kilométer után sikerült leszakítani a többieket, ezt követően már végig egyedül futottam. Az esőt nagyon szeretem, a talaj
nem volt csúszós, és szembeszél is csak rövid szakaszokon volt, így ideális körülmények között tudtam futni. Az külön lökést adott, hogy rengetegen szurkoltak a Városligetben, igazi nagyverseny-hangulata volt ennek a tíz kilométernek.

Letölthető képek:
5 km rajt: www.futanet.hu/kep0/PR/5km_rajt.jpg
10 km első helyezett célbaérkezés: www.futanet.hu/kep0/PR/VAJ_9989.jpg
Eredmények:
 
5 km
 
1. Szatmári Adrienn – Pécs 19:38
2. Gelle Annamária – UTE – 20:09
3. Csuta Dorottya – Pusztazámor – 20:12
 
10 km
 
1. Perity Gabriella – MAC-NS 36:45
2. Kis Zsanett – MAC-NS – 38:10
3. Woych Terisa – Budapest- 39:03
 
 
 
10 km váltóban (4,2 és 5,8 km)
 
1. MaSzák – Sztipanov Alexandra Tijana, Major Andrea – 46:02
2. Veszedelmes Bognár Nővérek – Bognár Diána, Bognár Annamária – 47:27
3. Girl power!!! – Konkoly Adrienn, Huszár Dorottya – 48:33
 
10 km handbike
 
1. Lőrincz Krisztina – Budapest – 40:47