A föld alól írt történelmet a Morning Show

Száguldó kamionról, atomerőműből, repülőgép szárnyához szíjazva, cápák közül és 19.000 kilométer távolságból is vezettek már műsort a Morning Show nagyágyúi. Sebestyén Balázs, Rákóczi Feri és Vadon Jani hétfőn újabb extrém helyszínnel gazdagították a sort, amikor 6 és 10 óra között a föld alól, a fővárosi 4-es metró vonaláról köszöntötték hallgatóikat. A különleges élmény kapcsán Vadon Jani elmesélte, gyerekkora óta szereti a metrózást, kedvence pedig a Kisföldalatti.

Kívántak már jó reggelt száguldó kamionról, hallgathattuk őket több emeletnyi magasságban felfüggesztett üvegstúdióból, cápákkal teli akváriumból, és emlékezetes marad a Balaton közepéről közvetített adásuk is. A Morning Show neve mára egybeforrt a különleges kalandokkal, ma reggel pedig a fiúk újabb extrém terepet találtak: a népszerű rádiósok a budapesti metróból köszöntötték a hallgatókat.

Vadon Janiról köztudott, hogy nincs jogosítványa és a leggyakrabban tömegközlekedéssel utazik. Ennek egyik oka a környezettudatosság, a másik pedig a villamos, a metró és a troli iránt érzett vonzalma. Míg például a troliban elsősorban a hangtalanságát és a környezetbarát kialakítását kedveli, addig a metrókhoz gyerekkora óta vonzódik. „Az első metrózásom Kőbánya-Kispesthez kötődik, ami akkor nekem egy valóságtól elrugaszkodott élmény volt, mert még csak 10 éves voltam és korábban csak az 50-es villamossal utaztam a városban. A beengedő kapu nagyon megmaradt bennem: emlékeim szerint egy forintot kellett bedobni, hogy kinyíljon, egy kis idő után pedig óriási csattanással záródott össze – én pedig rettegtem attól, hogy beszorulok, ezért pánikszerűen igyekeztem átvágtatni rajta” – árulta el a műsorvezető, aki Sebestyén Balázzsal és Rákóczi Ferivel hétfőn a 4-es metró vonaláról szólt a hallgatókhoz.

Világszínvonalú kialakításával a négyes metró kicsit már bepillantás a jövőbe” – mesélte a népszerű rádiós. „De hogy a múlt értékes darabkáiról se feledkezzünk meg, érdemes lemenni a Vörösmarty tér-Mexikói út között közlekedő Kisföldalattihoz is – én rengeteget utaztam a vonalán, a hangulata az évek alatt egészen belém égett. Annyira zajos, mint az egykori vidámparki viharvasút volt, korhű csempékkel és kerámiadíszítésekkel burkolt falaival, szegecselt oszlopaival pedig a legtöbb megálló egy-egy kis gyöngyszem. Arról nem is beszélve, hogy az Andrássy út fent is gyönyörű” – áradozott Jani, akinek a Morning Show extrém helyszínei közül a motoros sárkányrepülő jött be leginkább. „A motoros sárkány egy átlagos repülőgéphez képest is csak egy apró lélekvesztő, amin utazva a levegő minden rezdülését éreztem, fantasztikus volt! Már várom, hogy mi lesz a következő szenzációs helyszín, talán egyszer az Északi-sark jege alá is lemegyünk” – ábrándozott.

Sebestyén Balázs, Rákóczi Feri és Vadon Jani élő adásban jelentkezett már földről, vízből, levegőből. Az adrenalinfüggő rádiósok vezettek műsort cápákkal teli medencében, repülőgép szárnyához szíjazva, száguldó kamion platóján és atomerőműből is. Ismerve a fiúkat, hamarosan újabb extrém helyekre kalauzolják majd több milliós hallgatótáborukat.