A FŐKERT Nonprofit Zrt. több mint 80.000 vibráló színű árvácskával várta a Nemzeti Ünnepet

A FŐKERT Nonprofit Zrt. a folyamatos esőzések ellenére is mindent elkövetett, hogy a közelgő Nemzeti Ünnepre minden kétnyári virág kiültetésre kerüljön, így a színes virágok még ünnepibbé, díszesebbé tegyék a Fővárost.

 FŐKERT (3)

A FŐKERT Nonprofit Zrt. az egynyári növények elvirágzását követően idén is több tízezer árvácska és díszkáposzta kiültetésével tette színesebbé a Főváros kiemelt zöldterületeit. Az egynyári növényeket eltávolították, valamint megfelelően előkészítették a virágágyakat és megkezdték a kétnyári virágok kiültetését szeptember utolsó hetében.

Az őszi ültetésnél elsősorban a turisztikailag fontos területekre összpontosítottak, így többek között a Margitszigeten, a Szent György téren, az Eötvös téren, a Duna korzón, a Szent Gellért téren, valamint a Széchenyi rakparton és a Városligetben ültettek színpompás virágokat, több mint 80 ezer árvácskát telepítve Budapesten. Az időben elültetett és kellő talajhőmérséklet mellett begyökeresedett árvácskák szépen elbokrosodtak, gazdagon és hosszan tartóan virágoznak.

 

Ezek a növények kertjeink és parkjaink egyik legkedveltebb virágai, nem csupán díszítő értékük miatt, hanem mert tavasszal márciustól júniusig, ősszel pedig szeptembertől novemberig virágoznak. Az őszi árvácskákat, csakúgy, mint az egynyári növényeket saját termesztő telepükön állítja elő a FŐKERT.

Az őszi kiültetésnél a világító fehér, az élénksárga és a vibráló narancssárga színeket részesítették előnyben. A kiültetett árvácskák hűvös időben is nyílnak, nagyméretű színes virágaik egész télen mutatósak, egyben emelték nimbuszát a Nemzeti Ünnepünknek is.