A fő cél: Éljük túl Kassát!

Jó emlékekkel tér vissza a szeptember 5-7-ei hétvégén Kassára a Lángi Attila-Veres Gábor páros. A Dynamic Rally Team versenyzőinek nem lesz ismeretlen az ORB soron következő állomása: Gábor több alkalommal is résztvevője volt már a futamnak, Attila pedig tavaly debütált itt. A műszaki problémákkal teletűzdelt Baranya Kupa után a fiúknak csak egy gondtalan autózás és a célba érés lenne a céluk.

 langi_martars02

Lángi Attila: Gőzerővel készülünk a hétvégi derbire. A kocsi motorjában megtaláltuk a hiányosságot: egy óvatlan félreváltás következtében túlforgattuk a motort, és elfordult a vezérmű, ami egyben azt is jelentette, hogy eltűntek a lovaink a BMW-ből. A Baranya Kupa után azonban sikerült orvosolnunk ezt a problémát, ráadásul a váltóval és a futóművel is sokat foglalkoztunk, ezért úgy néz ki, hogy most minden rendben van a technikával. Jelenleg még a világítással próbálunk zöldágra vergődni, mi is lenne a legjobb és leggazdaságosabb megoldás az esti szakaszok teljesítéséhez. Fel kell készülnünk mindenre, hiszen a 72-es rajtszámunkból kiindulva szinte biztos, hogy mi bele fogunk csúszni a naplemente utáni menetelésbe.

Nagyon komoly verseny vár ránk, szigorú ellenőrzési keretek között. A pályabejárás során például csak három alkalommal lehet majd végigmenni egy-egy szakaszon, 40 km/h-s sebességkorlátozás betartása mellett. Reménykedem abban, hogy azért néhány emlékem előjön majd tavalyról, és kicsit megkönnyíti majd a versenyzésünket. Külön pikantériát ad majd a futamnak a belvárosi gyorsasági, ahol mi sem fogjuk azért megspórolni a kézifék használatát, hiszen látványt szeretnénk majd nyújtani a kilátogató érdeklődőknek.

Tavaly nagyon imádtam a Kassa Rallyt, pedig a vége igazi szenvedés volt számunkra, hiszen úgy kellett beérnünk, hogy eltörött a váltókar… Elsődleges célunk a célba érés lenne, emellett pedig jó lenne kicsit csatázni Rafi (Rafael Tamás) barátommal, s összeméregetni az időnket a rallye2-es tehetségekkel – mint például Horváth Balázzsal vagy Tőzsér Áronnal.

 langi_martars10

Veres Gábor: Egypárszor versenyeztem már Kassán, de lényegében csak jó emlékeim vannak arról a rendezvényről. Baracskai Zsoltival és egy Super 1600-assal anno még a szlovák bajnoki címért is küzdöttünk, de pont Kassa volt az, ami negatívan nyomta rá bélyegét a sorsunkra. Ahogy néztem, most is nagyjából ugyanazok a szakaszok lettek kijelölve, mint amiken anno én is mentem. Izgalmas gyorsaságik ezek, ráadásul külön jó dolog, hogy nagyon közel vannak egymáshoz, így kevés időt kell eltöltenünk etapon.

Most is a szokásos módon készülök a megmérettetésre, s remélem, hogy az a sok munka, amit Attiláék belefektettek az autó helyrehozatalába, a hétvégén meg fog térülni. A cél tehát csak az lenne, hogy egy műszaki hibáktól mentes versenyt tudjunk abszolváni és átguruljunk a célvonalon.