A Fidesz szerint baloldali hárítás szemétszállítás ügyben is

A Fidesz-KDNP fővárosi képviselőcsoportja szerint különösen álságos Karácsony Gergely főpolgármestertől, hogy korábban támogatta a brüsszeli szankciókat, annak következményei miatt azonban már a kormányra mutogat.

    A Fidesz Budapest nevű Facebook-oldalon szerdán azt közölték, hogy a főpolgármester még az “ál-Klicskónak” azt mondta: örülök annak, hogy létrejött a szankciós csomag és hogy Magyarország végül is ezt nem tudta megakadályozni.
    A bejegyzés szerint Karácsony a fővárosi közgyűlés ülésén pedig úgy fogalmazott: nagyon remélem, hogy az Európai Unió nem nézi tétlenül azt, hogy az energiakrízis romba dönti az egész európai gazdaságot, és legalább olyan bátor döntések következnek, mint amilyenek a szankciók voltak Oroszországgal szemben.
    “Most pedig, hogy a brüsszeli szankcióknak következményei vannak, és az energiaárak eddig soha nem látott magasságban vannak, már a kormányra hárítja a felelősséget, és a kormánytól várja a megoldást.  
Pedig az energiaárak, nem a kormány miatt emelkedtek, hanem a Karácsony Gergely által is támogatott szankciók miatt” – fogalmaztak.
    Hozzátették, hogy már megszokhattuk a főpolgármestertől, hogy soha semmiért nem vállalja a felelősséget. Olyan ügyek mellett, amelyek nem tartoznak a hatáskörébe politikai haszonszerzésből nagyon okosan tud érvelni, de a saját feladatival nem foglalkozik.
    Hangsúlyozták, hogy a hulladékkezelés a Fővárosi Önkormányzat törvényi feladata. Karácsony Gergelynek most a fővárosi közterület-fenntartónál sztrájkba lépő kukások ügyével kellene foglalkoznia, hogy Budapesten rendben legyen a szemétszállítás.
    A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. a főváros tulajdonában van, vagyis minden felelősséget a főpolgármesternek és az FKF-et is irányító Mártha Imrének kell viselnie. Vagy ellenkező esetben miért jár neki a több milliós fizetés és jutalom – tették fel a kérdést.
    Köztudottnak nevezték, hogy 2021-ben megtörtént az elszámolás a főváros és az állami kukaholding között, a feleknek nincs elszámolási vitája.
    “Karácsony Gergely a hárítással és a hazugsággal nem szolgálja a budapestiek érdekeit, és nem a megoldás felé halad” fogalmaztak a bejegyzésben.

MTI