A FICSAK köszöntő verssel és egy különleges videóval szeretné felhívni a figyelmet az édesapákra

Családias hangulatú Apák napi ünnepséggel is készülnek

Családias hangulatú Apák napi ünnepséggel is készülnek

Apa nélkül nem kerek a világ! Nagyszerű alkotások érkeztek be az „Apukámnak készítettem“ című felhívásukra, melyekből egy, a FICSAK felkérésére íródott, köszöntő verssel együtt Apák napi köszöntő videót készítettek.

A Fiatal Családosok Klubja legfontosabb célja, hogy segítse a családok életét, illetve megismertesse a családos életforma örömeit. Májusban az édesanyák kerültek figyelmük középpontjába, egy különleges online eseményen ünnepelték őket a Ringatóval karöltve, júniusban pedig immár hagyományosan az édesapáké a főszerep, akiket szintén méltó módon szeretnének megünnepelni.

Az idei apák napjára a helyzetre való tekintettel egy szűkebb körű, családias eseményt szerveznek, emellett viszont egy nagyszabású, online, figyelemfelhívó játékot is lebonyolítottak. Szeretnék, ha ez az apák napja is emlékezetes élmény maradna mind a gyermekek, mind az édesapjuk számára. Hiszen a születés első percétől kezdve ugyanúgy óriási jelentőséggel bír a kicsik életében mind a két szülő.

Az apák napja egy világszerte ünnepelt nap, amikor az apaságot, az apákat emeljük ki. Az USA-ból indult el, ott 1972-ben vált hivatalos ünneppé. Magyarországon csak 1994-ben indítottak mozgalmat az apák napja bevezetésére, de évről-évre nő a népszerűsége. Hazánkban minden évben június 3. vasárnapja az apák napja, ami idén június 21-re esik.

A FICSAK is szeretne hozzájárulni az apák megünneplésének elterjedéséhez, ezért most egy játékos, online felhívást indított szívhez szóló, “Apukámnak készítettem” nyereményjátékkal.

Játékos felhívásuk célja az volt, hogy a gyerekek saját alkotásaikkal mutassák meg, milyen fontos számukra az édesapjuk, és azzal köszöntsék őket.

A beérkezett alkotásokból és Kassai Etelka „Apa, ha te itt vagy…“ című, mostani alkalomra íródott verséből egy különleges, édesapákat köszöntő videó készült.

Az „Apa nélkül nem kerek a világ!” című apaköszöntő videójuk itt érhető el, melyet már most nagyon sokan kedveltek, és megosztottak:

https://www.facebook.com/watch/?v=360217501651905

 

A Fiatal Családosok Klubjának (FICSAK) legfontosabb célja, hogy a társadalom és a családok közt a kommunikációs csatorna szerepét betöltse, a társadalom figyelmét a családokra irányítsa, feléjük pedig az őket érintő lehetőségeket kommunikálja. Munkájukkal közösséget teremtenek a fiatal családosoknak, szülőknek, ahol megoszthatják egymással tapasztalataikat, problémáikban kölcsönösen segítséget kaphatnak egymástól és szakembereiktől. Hisznek abban, hogy a család és a gyermekek a társadalom legfontosabb építőkövei.

Isten éltessen minden édesapát, nagypapát és dédipapát!