A fiatalokkal a frontvonalban

Az utolsó pillanatokban derült ki, hogy az FIA CEZ és az MNASZ Autós Gyorsasági OB hétvégi fordulóján a Gender Racing Team a Slovakiaringen három versenyzővel áll majd rajthoz ugyanis a csapat F3-as Dallaráját vezető Stern Roland egy halaszthatatlan utazás miatt kihagyni kényszerül a hétvégét. Ennek kapcsán aztán a csapatvezető úgy döntött, hogy a jelentős pontveszteség miatt már a bajnokság további futamain sincs értelme tovább rajthoz állnia. Így a hétvégén a GRT három fiatal versenyzőjének a vállaira hárul majd a teher, hogy helyt álljanak a népes mezőnyben.

Akár két bajnoki cím bebiztosításának a terhe is nyomja a srácok vállát, hiszen a hazai pályán életében először rajthoz álló többszörös gokart bajnok újonc Szabó Nikolas egy jó szerepléssel a Magyar Formula Renault Kupa bajnoki címét is bebiztosíthatja itt a hazai pályán melyben jelentős előnnyel áll a bajnoki tabella élén.

Hefler Róbert a Magyar Bajnokság abszolút értékelésének és az FIA CEZ Formula Renault Kupa bajnoki tabellájának az élén érkezett a Slovakiaringre, szintén jó eséllyel arra, hogy két újabb győzelemmel vagy értékes dobogós helyezésekkel nagy lépéseket tehet a bajnoki címek felé!

A csapat legifjabb tagja Szomszéd Lali is elszántan készül a hétvégére, hiszen a pár nappal ezelőtt itt a szlovákiai tesztnapokon jó néhány garnitúra gumit elhasználva több mint száz kört teljesített a pályán, hogy most a hétvégén akár újabb futamgyőzelmekkel dolgozza le a ponthátrányát a bajnokságban.

A mai szabadedzéseken mindhárom versenyző folyamatosan kereste a finomabb beállításokat, valamint természetesen Szabó Nikolas számára fontos volt, hogy a szimulátor után végre igazi versenyautóval élesben is megtapasztalhassa a hazai pályát.

Szombaton és vasárnap is egy-egy időmérő és versenyfutam vár a Gender Racing versenyzőire, melyekre minden autósport rajongót is szeretettel várunk a szlovák versenypályán.