A Facebookon már olvasható a 2-i tüntetés forgatókönyve

A 2012. január 2-ai, az önkényes alkotmányozás elleni tiltakozó tömegtüntetés harmadik évfordulóján demonstrációt szerveznek az Operaház elé. Forrás:Facebook

A 2012. január 2-ai, az önkényes alkotmányozás elleni tiltakozó tömegtüntetés harmadik évfordulóján demonstrációt szerveznek az Operaház elé.
Forrás:Facebook

Összeállt a tüntetés programja, mutatjuk!

Felszólalnak:
Várady Zsolt – a MostMi társadalmi kezdeményezés egyik elindítója
Somody Bernadette – az Eötvös Károly Intézet igazgatója
Udvarhelyi Tessza – a Közélet Iskolája egyik alapítója
Csizi Zsolt – A Város Mindekié aktivistája
Madarász Csaba – részvételi demokrácia szakértő
Vágó Gábor – magyar állampolgár
Kálmán László – nyelvész
Takács Bori – a MostMi társadalmi kezdeményezés másik elindítója

A tüntetés rendőrségi bejelentői: Takács Bori és Takács Flóra
A tüntetés szervezői köre: Kováts Virág, Kóczán Andrea, Lang András, Szalai-Szabó István, Takács Bori, Várady Zsolt

Szolgálati_Közlemény_1: Az Oktogon felől gyertek, arra fog nézni a színpad, a földalatti nem fog megállni az Operánál!

Szolgálati_Közlemény_2: A tüntetés költségeihez hozzá tudtok járulni, ha elutaltok valamennyi, akármennyi pénzt erre a bankszámlára:
Takács Borbála, 16200106-11551328 / külföldről IBAN: HU10 1620 0106 1155 1328 0000 0000 és SWIFT: HBWEHUHB
Nagyon szépen köszönjük mindenkinek, aki segít összedobni azt a pénzt, amibe a rendezvény kerül, az elszámolásunk természetesen nyilvános lesz.

Szolgálati_Közlemény_3: Nem áll módunkban moderálni a sok bejegyzést és kommentet, ami a facebook-on érkezik, de ez nem jelenti azt, hogy ne határolódnánk el az összes szélsőséges hangnemben vagy tartalommal megszólaló embertársunk véleményétől nagyon határozottan.

2014 végére tagadhatatlanná vált, hogy a magyarországi politikai, gazdasági és értelmiségi elit nem rendelkezik azzal a tudással, látással és eréllyel, ami a kiút záloga lehetne, praktizáló és véleményformáló többségük gondolattalansága, reflektálatlansága és felelőtlensége kiábrándító. A társadalom elfordult a közügyektől, kiábrándult a politikából, az együttműködés és az egymásért tevés értékei elvétve mutatkoznak csak, az atomizálódás és izolálódás folyamatai zajlanak.

Az idei három választást kísérő és követő társadalmi és politikai apátia és letargia azonban idén ősszel váratlanul megtört: soha nem látott demonstrációs hullám söpört végig az országon. Október 23-án csendes párezer emberrel kezdődött, négy napra rá az internetadó ellen tüntető tízezrekkel folytatódott. Azóta az amerikai kitiltási botrányba keveredett adóhatósági vezetők ellen, a súlyos korrupció, az oktatás problémái, a jövő évi költségvetés embertelensége ellen is tiltakozó tömegek vonulnak az utcára hétről hétre.

Szeretnénk azt a felszabadító élményt a téli ünnepek után is újra megélni, hogy nem vagyunk egyedül, hogy sokan és egyre többen vagyunk, akik ki merünk állni, fel merjük emelni a szavunkat a jelenlegi álságos rendszer ellenében, sőt, azt is tudjuk, milyen országban szeretnénk élni helyette: szabad és szolidáris országban.

MostMi! Most, mert ha most nem, félő, hogy nem éljük már meg, hogy az ország megváltozzon. És mi, azaz mindannyian, akik ezt a változást szeretnénk, mert 25 éve hiába várjuk ennek a munkának az elvégzését azoktól, akik a képviseletünkre jelentkeztek.