A dobogó a cél a Citroennel Miskolcon!

Egerben még a jól megszokott R4-es Mitsubishi Lancer EVO IX-est használta a Botka Dávid – Bazsó Attila kettős, de a minél sikeresebb Európa Bajnoki szereplés érdekében a technikaváltás mellett döntött a Botka Rally Team párosa és a 22. Miskolc Rallye-nak már a Citroen DS3 R5-tel vágnak neki.

A bajnokság második futama előtt két nappal Szirákon tesztelt a Botka – Bazsó duó, ahol a páros navigátor tagja az esélyeket latolgatta a borsodi futam előtt.

2016Eger030

„Először is, nagyon várom a Miskolc Rallye-t, ugyanis egy Citroen DS3 R5-ben navigálhatok másod éves navigátorként, ami egy óriási dolog, és ez igazán keveseknek adatik meg, hogy egy ilyen top autóban diktálhatják az itinert. Abban biztos vagyok, hogy a technikával nem lesz probléma, a fiúk még kedden is azon dolgoztak, hogy minden száz százalékos legyen, a többi már csak Dávidon és rajtam múlik majd. Azt gondolom, hogy az első ötben leszünk a Miskolcon és nagyon örülnék, ha fel tudnánk állni a dobogó valamely fokára. Dávid és én mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy ez összejöjjön. Dudu már bizonyított azzal, hogy gyakorlatilag a sírból hozta vissza az Eger Rallye-t és az, hogy behúztuk a Power Stage-t egy igazán őrült dolog volt! Nagy feladat előtt állunk Miskolcon, hisz Herczig Norbi és Janika mellett meg kell küzdenünk a helyi vagányokkal, Kazár Mikivel, Hadik Bandival és Spicivel, sőt szerintem még Balogh Jancsival is számolnunk kell. A helyiek ezeknek a pályáknak minden szegzugát ismerik, az utolsó bukkanóban még a sötétben is tudják, hogy mi fog történni, szóval nem lesz egyszerű a dolgunk, de az is biztos, hogy Dávid nem fogja hagyni, hogy bárki könnyedén megszerezze a győzelmét, abba neki is komoly beleszólása lesz! Dudu szinte éhezik a sikerre, úgyhogy igazi vérre menő csatára számítok!”

2016Eger048