A DK szerint Polt Péter legfőbb ügyész újrajelölése gyalázatos

Polt Péter legfőbb ügyész újrajelölése gyalázatos, “ezeknek mind menniük kell!” – írta közleményében kedden a DK.

    “A fideszes +köztársasági elnök+ újra a Fidesz korábbi képviselőjelöltjét, Polt Pétert jelöli a Leghűbb Ügyész posztjára” – áll a közleményben. Hozzátették: Polt Péter eddig is az Orbán-kormány iránti lojalitás alapján irányította a vádhatóságot. “Fideszes ügyek elsikálása, ellenzékiek elleni koncepciós perek jelzik munkásságát” – fogalmazott közleményében az ellenzéki párt.
    “Áder gyalázatos jelölése újabb indok, hogy világossá tegyük: ezeknek mind menniük kell! Poltoknak, Handóknak, Ádereknek, Domokosoknak.” Mindenkinek, aki az ország helyett Orbánt szolgálta. Azonnal a kormányváltás után, függetlenül attól, hogy hány évre választotta meg a Fidesz – olvasható a közleményben.
    Áder János köztársasági elnök Kövér László házelnöknek szóló levele kedden került a parlament honlapjára, ebből ismert, hogy az államfő ismét Polt Péter jelenlegi legfőbb ügyészt javasolja a posztra.
    Polt Péter kilencéves mandátuma idén decemberben jár le. Az Országgyűlés 2010. december 6-án választotta legfőbb ügyésszé Polt Pétert, aki 2000 és 2006 között egyszer már betöltötte ezt a tisztséget.

Forrás:MTI