A DK szerint kozmetikázott adatokkal próbálják igazolni a tao-támogatásokat

Miközben a kormány több jogerős bírói ítélet ellenére sem adja ki a DK-nak a tao-támogatások adatait, azzal ünnepli a támogatás sikerét, hogy a versenyengedélyes sportolók száma 2017-ben állítólag meghaladta a félmilliót, a támogatott sportágakban igazoltak száma pedig 155 ezerrel nőtt.

A Demokratikus Koalíció szerint a propaganda finoman szólva is hazudik. A kiadott sportorvosi engedélyek száma szerint tavaly legföljebb 400 ezer sportolónak lehetett versenyengedélye.

Még durvább a csúsztatás a másik esetben. Vegyük csak Orbán mániáját, a focit. A propaganda csaknem negyedmillió igazolt focistáról szól, ami 91 ezerrel több mint hat éve, csakhogy ebben már az igazolással és így versenyengedéllyel sem rendelkező 4-14 éves gyerekek is benne vannak. Az MLSZ adatai szerint 168 ezer igazolt labdarúgó van, számuk tehát 6 év alatt alig 9000-rel nőtt. Ennek érdekében a fociba 2011 óta 229 milliárdnyi tao-támogatás és további, általában szintén közpénzből fizetett 50 milliárdnyi önrész jutott. Hat év alatt tehát a gyermekéhezés fölszámolása, a GYES és a családi pótlék emelése, a telente saját lakásukban megfagyó százak megsegítése helyett 9000 új labdarúgó rendszerbe állítására költöttünk 280 milliárdot.

Egy-egy új focista 31 milliónkba került. Válogatottunk ezért az árért egy éven belül Andorrától,, Luxemburgtól és Kazahsztántól is vereséget szenvedett.- Írta szerkesztőségünknek megküldött közleményében Ráczné Földi Judit, a DK
elnökségi tagja.