A DK szerint felelőtlenség volt légkondicionálás nélkül felújíttatni a 3-as metró szerelvényeit

A Demokratikus Koalíció (DK) a budapesti városvezetés súlyos felelőtlenségének tartja, hogy a légkondicionálás biztosítása nélkül újíttatta fel a 3-as metró szerelvényeit 70 milliárd forintból.

    Gy. Németh Erzsébet, az ellenzéki párt budapesti képviselője kedden, a Nyugati pályaudvar aluljárójában tartott sajtótájékoztatón beszélt erről, ahol a DK aktivistái vizet osztogattak a metróból kilépőknek.
    Kiemelte, a vízosztással arra akarják felhívni a figyelmet, hogy Tarlós István főpolgármester nem kívánja vállalni a felelősséget a 3-as metrón kialakult helyzetért, például azért, hogy az elmúlt napokban a szerelvényeken 30 Celsius fok feletti hőmérsékletet mértek.
    “Ez a víz légkondi helyett egy darabig jó, de tűzoltásra kevés lesz” – fogalmazott Gy. Németh Erzsébet, aki szerint az elmúlt hetekben kiderült, hogy a felújított szerelvények is életveszélyesek a kétoldalon nyíló, illetve zárva maradó ajtók miatt.
    Gy. Németh Erzsébet szerint a fővárosnak érvényesítenie kellene az elromlott metrószerelvények után járó kötbért és abból a meghibásodások miatt pórul járt utasokat kellene kártalanítania.

Forrás:MTI