A DK szeretettel köszönti a pedagógusokat a pedagógusnapon!

Június első vasárnapja a pedagógusok napja. Magyarország elsőszámú erőforrása, az egyéni felemelkedés, és a gazdasági siker alapja a jó  minőségi, korszerű esélyteremtő oktatás. A felnövekvő nemzedékek  tudásában és kreativitásában rejlik a nemzet valódi ereje.

A Demokratikus Koalíció ezért hálával tartozik minden tanítónak, tanárnak, óvoda – és gyógypedagógusnak, akik a mostoha körülmények  ellenére is erőn felül dolgoznak a magyar gyermekekért. Szeretettel  köszöntjük őket pedagógusnap alkalmából!

Ma a szabad oktatásnak, és a pedagógusok kreativitásának a makacs, hozzá nem értő kormányzat szab gátat. A KLIK működésképtelen rendszere  egyaránt túlterheli a pedagógusokat, és a tanulókat. Korlátozza őket  szabadságukban, önállóságukban, lehetetlenné téve a szakmai fejlődést,  a modern oktatás megvalósítását. A DK minden erejével azért küzd, hogy  helyreállítsa az oktatási intézmények önállóságát, szabadságát, és a  pedagógus-hivatás méltóságát.- írta szerkesztőségünknek megküldött közleményében Arató Gergely, a DK oktatási szakpolitikusa, frakcióvezető-helyettese.