A DK reagált Lázár János cinizmusbombájára

 “Egyetlen egy gyereket sem lehet megbélyegezni, szülessen bár a Rózsadombra vagy Makóra, palotába vagy putriba” – mondta most az a Lázár János, aki korábban úgy fogalmazott:”akinek nincs semmije, az annyit is ér”. A fideszes tempóhoz mérten is kimondottan cinikus Lázár szerint “Gy. Ferenc és társai” az ügy “katasztrófaturistái”-ként politikai cirkuszt csináltak Rikárdó ügyéből. Lázár szerint bizonyára Gyurcsány Ferencnek és a Demokratikus Koalíciónak is azt kellett volna tennie a tiltakozás helyett, amit ő: hallgatni.

Lázár János önmagát persze nem tekinti politikai katasztrófaturistának akkor sem, ha azután reagál egy rasszista kijelentésre, hogy a DK tiltakozása és Novák Előd további botrányos kijelentései miatt már kiemelten foglalkozik vele a magyar sajtó. Lázár János persze nem hibáztatható ezért, hiszen biztosan megviselte az ital nagykereskedelem oligarchaérdekek szerinti átrendezése körüli mizéria.Lázár szerint ugyanakkor a magyar gyermekek sorsát a tehetségüknek és a szorgalmuknak kell irányítania az öröklött körülmények – vagy a 70 milliós budai luxuslakások – helyett.

A Demokratikus Koalíció a továbbiakban sem fogja csendben tűrni a jobbikos politikusok rasszista kijelentéseit, még akkor sem, ha emiatt a Jobbikkal kokettáló Orbán-kormány képviselői politikai cirkusznak minősítik a józan tiltakozást. A DK nagyon köszöni Lázár Jánosnak a Rikárdó-ügy átfogó elemzését, ami Lázár munkásságához hasonlóan “annyit is ér”.

DK sajtóiroda