A DK képviselői maguk fizetik majd az autópálya-használatot

A DK képviselői maguk fizetik majd az autópálya-használatot

A Demokratikus Koalíció értetlenül áll az előtt, hogy juthat eszébe bárkinek olyan javaslat, hogy az országgyűlési képviselők benzinkártyájuk terhére – tehát ingyen – vásárolhassanak autópálya-matricát.

​Az összes párt, például az MSZP frakciójának többsége is támogatta a javaslatot.​

A DK tiltakozik, hogy amikor egy ország háborodik fel jogosan az újabb teher ellen, a Fideszben még előkerül olyan ötlet, hogy mindenki fizessen, csak a képviselők ne.

A Demokratikus Koalíció nemmel szavaz a mélyen igazságtalan és vállalhatatlan javaslatra, egyúttal bejelentjük: ha a fideszes többség igennel voksol, a DK képviselői továbbra is saját pénzükön veszik meg az autópálya matricát.

A mai parlamenti szavazások másik tanulsága,hogy minden 2/3-os törvény elfogadásánál a Jobbik segítette ki a Fideszt​.

Vona Gábor előre bejelentett távolmaradása adta meg a biztos ​​alapot, melyet minden esetben kiegészített egy egy jobbikos szavazói magatartás. ​

​A voksolás sikere nem billegett, ​​mert ​egy-egy jobbikos képviselő, Vágó Sebestyén és Volner János vagy távol maradással, vagy igenlő szavazattal hozzájárult az elfogadáshoz.

A DK – néhány képviselője távolmaradásával – ki akarta ugrasztani a nyulat a bokorból, hogy az együttműködés lelepleződjék. Tudtuk előre, hogy ez fog történni. A leleplezés sikerült. Most már tudható, hogy a bajbajutott fideszes kétharmad bármikor számíthat a Jobbik támogatására.- írta szerkesztőségünknek megküldött közleményében  Varju László országgyűlési képviselő.