A Dentons irodát nyit Münchenben

A Dentons globális ügyvédi iroda ma nyitja meg Münchenben közel 20 ügyvédet foglalkoztató irodáját. Berlin és Frankfurt után a müncheni lesz a Dentons harmadik irodája Németországban.

A céghez három új partner csatlakozik: Florian Breitreiner, Matthias Nordmann és Christoph Zieger. Alexander von Bergwelt, Michael Malterer és Igsaan Varachia partnerek felvételét a csapatba már májusban bejelentették. Az iroda egész csapata a Norton Rose Fulbright-tól igazol át a Dentonshoz.

Florian Breitreiner a technológiai és gyártóiparban nyújt társasági jogi, fúziós-akvizíciós (M&A) és kereskedelmi tanácsokat közepes méretű cégeknek. Emellett több alkalommal segítette tanácsaival kiemelt sportesemények megszervezését és lebonyolítását. Matthias Nordmann a versenyjog szakértőjeként a fúziós ellenőrzési, valamint a versenytilalmi és jogi eljárások terén támogatja az ügyfeleket. Továbbá tanácsadást nyújt az állami támogatásokkal kapcsolatban, és képviseli az ügyfeleket az Európai Unió Bizottsága és az európai bíróságok előtt – legutóbb például a németországi Nürburgring motorsport-komplexum eladása ügyében járt el. Christoph Zieger bírósági és peres ügyekben képviseli ügyfeleit, illetve tanácsadással segíti őket többek között a nemperes kereskedelmi és informatikai joggal kapcsolatos kérdések rendezésében. Ügyfelei többnyire a technológiai és a biztosítási szektorból kerülnek ki.

A Dentons folytatja az új munkatársak toborozását és bővíteni kívánja szolgáltatásainak körét a müncheni irodában, ahol két éven belül várhatóan 40 ügyvéd fog dolgozni.

„Szerencsések vagyunk, mert sikerült erős vezetőket és nagyszerű csapatot toboroznunk az új müncheni irodába. Mindannyian a piac által elismert szakemberek, akik hasznos képességekkel gazdagítják a cégünk számára stratégiai fontosságú szakterületeket: a társasági jogi, a fúziós és akvizíciós (M&A), a peres, az adó- és értékpapírügyi, valamint a versenyjogi ügyek szakterületeit” – mondta Andreas Ziegenhagen, németországi ügyvezető partner.

„Nagyon örülök, hogy ilyen kiváló csapat tagjaként csatlakozhatok a Dentonshoz. Az integrációval a müncheni ügyfelek Németország egész területén és globális szinten is élvezhetik majd szakértelmünk előnyeit, míg a Münchenen kívüli ügyfelek számára a müncheni piac és az általa kínált növekedési lehetőségek alapos ismerete lesz különösen hasznos” – tette hozzá Alexander von Bergwelt, müncheni ügyvezető partner.

„Németország központi szerepet játszik a Dentons globális és európai stratégiájában. A müncheni iroda megnyitása fontos mérföldkő ennek a stratégiának a megvalósításában. Többközpontú működési modellünknek köszönhetően a világon mindenütt az iparág legtehetségesebb szakembereit tudjuk megnyerni ügyfeleink igényeinek kiszolgálására” – hangsúlyozta Tomasz Dabrowski, a Dentons Europe vezérigazgatója.

„A müncheni iroda megnyitása kétféle módon is jelentősen bővíti kínálatunkat ügyfeleink számára. Egyrészt összekapcsolja Európa és a világ más részein működő ügyfeleket a fontos német pénzügyi és gyártóipari központban mélyreható tapasztalattal rendelkező ügyvédek tehetséges csapatával, másrészt megkönnyíti a müncheni ügyfelek számára a Dentons globális szakértelmének igénybevételét” – jelentette ki Elliott Portnoy, a Dentons globális vezérigazgatója.

„A Dentons müncheni irodájának létrehozása a cég által az elmúlt egy évben megvalósított lendületes európai fejlődés szerves része. Új irodáinkkal és kibővített csapatunkkal most már Luxemburgban, Milánóban és Budapesten is támogatjuk ügyfeleinket. Tovább keressük a lehetőségeket azoknak a piacoknak a kiszolgálására, amelyek ügyfeleink szerint a legfontosabbak sikerük szempontjából” – összegezte Joe Andrew, a Dentons globális elnöke.

Az új csapattal együtt a Dentons már három irodával, és több mint 120 szakemberrel rendelkezik Németországban. 2015 januárja óta 12 partner csatlakozott a Dentons berlini és frankfurti irodáihoz. A 6 új müncheni partnerrel együtt így a Dentons összesen már 40 partnerrel rendelkezik Németországban.