A Demokratikus Koalíció szerint Matolcsy zongorában méri a végkielégítést

Sajtóinformációk szerint negyed milliárd forintos támogatást kapott az államtól Komoróczki István, nemrég leköszönt államtitkár és Járai Zsigmond, volt MNB elnök feleségének közös cége. A cég egy zongora fejlesztésére kapott 217 millió forintos támogatást az Új Széchenyi Terv keretein belül, míg az ehhez szükséges 60 millió forintos önrészt a Magyar Nemzeti Bank fizette. Matolcsy György MNB-je így egy olyan cégnek adott 60 millió forint közpénzt vissza nem térítendő támogatásként, mely nem rendelkezik érdemi tevékenységgel vagy bevétellel, ugyanakkor 67,7 millió forintot fizetett ki bérekre a tavalyi évben.

Mivel az MNB nyeresége a költségvetés bevétele lehetne, a jegybankelnök az emberektől vesz el minden egyes költekezésekor. Matolcsy György pedig továbbra is felelőtlenül szórja a közpénzt az MNB élén, mindenfajta kormányzati kontroll, tervszerűség és átláthatóság nélkül. A jegybankelnök ráadásul akkor herdálja a közvagyont volt kormánytagok magáncégeinek támogatására – mintegy végkielégítésként -, amikor a korrupt kormány naponta talál ki új sarcot a megszorítás jegyében.

A Demokratikus Koalíció elfogadhatatlannak tartja Matolcsy követhetetlen pénzszórását, amit a korrupt maffiakormány oltalmában szabadon elkövethet.
A DK felszólítja Matolcsyt, hogy ne úgy tekintsen az állami vagyonra, mint következmények nélkül, volt kormánytagoknak osztogatható saját forrásra!- írta szerkesztőségünknek megküldött közleményében  Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció szóvivője.