A Demokratikus Koalíció petícióval fog élni azért, hogy létrejöhessen a boltok vasárnapi zárva tartásáról szóló népszavazás!

A Baumax bejelentette, hogy kivonul Magyarországról. Ágazati vélemények szerint a barkácsáruházakat sokkal nagyobb mértékben érinti a boltok vasárnapi nyitva tartását tiltó törvény, mint az élelmiszerüzleteket, hiszen a heti forgalmuk legjelentősebb része a hétvégén, azon belül is vasárnap folyik be.

Azok után, hogy már közel 60 élelmiszerbolt bezárását jelentették be, valamint a barkácsáruházak is kivonulásra vagy leépítésekre készülnek, Varga Mihály képes azt a nyilatkozatot tenni az állami propagandatévében, hogy nem lesznek elbocsátások a vasárnapi zárva tartás törvénye miatt. Úgy tűnik, hogy a nemzetgazdasági minisztert is beszippantotta a Fidesz-féle alternatív valóság, hiszen tegnap egy olyan barkácsóriás jelentette be a kivonulását, amely 24 évet töltött el a magyar piacon, ráadásul korábban még a “Fogyatékosságbarát Munkahely” címet is megkapta a Nemzeti Erőforrás Minisztériumától, amiért rengeteg fogyatékkal élő embert foglalkoztat és támogat.

A Demokratikus Koalíció petícióval fog élni azért, hogy létrejöhessen a boltok vasárnapi zárva tartásáról szóló népszavazás! A DK jövő hét hétfőn indítja útjára petícióját, hogy később aláírások ezreivel tudjon nyomást gyakorolni a hatalmához görcsösen ragaszkodó Orbán-kormányra, mely lépten-nyomon igyekszik megakadályozni egy népszavazás kiírását.- írta szerkesztőségünknek megküldött közleményében Molnár Csaba, a DK
ügyvezető alelnöke.