A Demokratikus Koalíció csatlakozott a korrupció elleni minimálprogramhoz

 A Transparency Internetional, a K-Monitor és az Atlatszo.hu  korrupció-ellenes minimálprogramot dolgozott ki. A program hat témakörben számos javaslatot tett a korrupció visszaszorítása. A Demokratikus Koalíció a javaslatokkal egyetért, kötelezettséget vállalt ezeknek a következő ciklusban történő megvalósítására, sőt, két pontban szigorítást is javasolt.

A DK szerint egyrészt meg kell szüntetni a meghívásos közbeszerzést – minden közbeszerzést legyen kötelező úgy kiírni, hogy arra bárki jelentkezhessék, ne csak az, akit a kiíró eleve kiszemelt. Másrészt az állammal kötött üzleti szerződésekkel kapcsolatban meg kell szüntetni az üzleti titok fogalmát. Aki az állammal üzleti szerződést akar kötni, az legyen köteles ennek konzekvenciájaként vállalni a szerződés minden részletének teljes nyilvánosságát.

A Demokratikus Koalíció ezzel a két kiegészítéssel regisztrálta magát a programot elfogadók sorába- írta  Gréczy Zsolt, a Demokratikus Kolíció szóvivője, szerkesztőségünknek megküldött elevlében.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*