A Dal 2023: hangolódjunk az ország egyetlen dalversenyére!

A több száz jelentkezőből 40 produkcióra szűkült a Duna egyedülálló dalválasztó versenyének idei mezőnye. A Petőfi Rádió Talpra magyar című műsorában február 7-től, négy napon át reggel 8 órakor tízesével érkeznek az év dala várományosai, és az is kiderül, kik lesznek A Dal 2023 zsűritagjai.

Tavasszal ismét a legújabb magyar dalokkal és különleges zenei koncepcióval jelentkezik az ország egyik legnagyobb televíziós zenei eseménye, amelyben a zsűri újra a nézőkkel együtt keresi az év dalát. A Duna dalversenyében idén is 40 kiválasztott produkció versenghet „Az Év Dala 2023” címért. A élő show-ba bejutott versenydalokat, valamint a zsűrit a Petőfi Rádió Talpra magyar című műsorában jelentik be február 7-10. között reggel 8 órakor. Péntekre összeáll a 40-es mezőny, amelyek között már ott van Magyarország 2023-as slágere.

A fellépőkre izgalmas kihívás vár a heteken át tartó élő műsorban, hiszen míg az elődöntőben akusztikus feldolgozásban, a döntőben már szimfonikus változatban, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara kíséretében mérettetnek meg. A győztes dal előadója – „Az Év Dala 2023” cím, illetve a Petőfi Zenei Díj „Év dala 2023” elismerés mellett – tízmillió forintot nyer zenei produkciója fejlesztésére. A döntőbe jutott másik hét dal előadója szintén zenei pályájára fordítható nyereményben részesül.

Légy részese az eseményeknek az első pillanattól kezdve!

A 2023-as év legjobb magyar dalának kiválasztása a Te kezedben lesz!

A Dal 2023 – Keressük az év dalát!