A CUPRA Formentor VZ5 – A belsőégésű teljesítmény legintenzívebb megtestesítője autórajongóknak

A CUPRA sohasem félt bátran újraértelmezni a piaci szegmenseket, új ötleteket bemutatni és kihívás elé állítani a már megszokottat. A CUPRA Formentor a SUV-modellek erényeit felsorakoztató modell, ám a ferdehátú sportos szellemiségével és a kupék formavilágával.

 CUPRA-Formentor-VZ5-the-maximum-expression-of-combustion-performance-for-car-enthusiasts_01_HQ

Dizájnja maradéktalanul megfelel a mai vásárlói igényeknek, ám olyan kínálat erényeivel és bőségével, amely egyértelműen megkülönbözteti másoktól. Célja, hogy tovább tágítsa a márka határait, amint közeleg a CUPRA márka harmadik évfordulója.

A CUPRA Formentor VZ5 immár öt henger erejével még nagyobb teljesítménnyel szolgál, tovább fokozva eleve vérpezsdítően dinamikus menetteljesítményeit. E modell ezzel a belsőégésű teljesítmény lehető legintenzívebb megtestesítője az autórajongók számára, egyben a technika legmagasabb szintű közvetítője a versenysport világa és a közúti modellek között.

„A CUPRA Formentor a márka lényegét közvetíti meg, s hét további erőforrása mellett – köztük nagyteljesítményű PHEV-változatokkal – egy még extrémebb öthengeres motorral is gazdagítva a családot, immár az igazi rajongók autójaként tűnik ki. Olyan erény ez, amely iránt a teljes CUPRA Tribe elkötelezett, s amellyel új ügyfeleket hódíthatunk meg” – hangsúlyozta Wayne Griffiths, a CUPRA és a SEAT elnöke.

 

Nos, itt az ideje megjelölni e dátumot, egyben felkészülni a CUPRA Formentor VZ5 – vagyis a CUPRA márka immár öt henger „szívverésével” érkező abszolút megtestesítője – további megismerésére.

 

Február 22-én, azaz a CUPRA, mint önálló márka születésének harmadik évfordulóján – más fontos bejelentések mellett – bemutatkozik a CUPRA Tribe ezen egyedi és korlátozott darabszámú, új tagja.