A Csillagkapu: Atlantisz a PRO4 nézőinek kedvence

6db1ae5999c280dd490ef7440864ecc9A PRO4 nézőinek kedvenc műsora a Csillagkapu: Atlantisz. A sorozat indulása óta a saját sávjában megháromszorozta a piaci részesedését.
A Csillagkapu: Atlantisz a PRO4 nézőinek legkedveltebb sorozata. A hétköznap főműsoridőben látható amerikai-kanadai sci-fi sorozat már az indulás hetében is csatornátlag feletti közönségarányt ért el, két hete pedig a 18-49 és a 18-49 férfiak célcsoportban is a csatorna legnézettebb műsora lett. A 46-50. hetet vizsgálva a főműsoridős premier epizódok átlagos közönségaránya 1,64%, ami kétszerese a PRO4 átlagos közönségarányának. A sorozat indulása óta a csatorna átlagos piaci részesedése a Csillagkapu:Atlantisz sávjában a háromszorosára nőtt a megelőző időszak átlagához képest, tehát elmondható, hogy a sorozat a PRO4 elé vonzotta a nézőket.
A Csillagkapu: Atlantisz tudósok és katonák kalandjait követi, akik – nagy valószínűség szerint – egyirányú utat tesznek Atlantisz elveszett városába. A csapat tagjai a csillagkaput használják, hogy kapcsolatba lépjen más kultúrákkal, amelyek között vannak barátságosak és kifejezetten ellenségesek is. Megérkezésük után szembesülnek azzal a végzetes ténnyel, hogy az Atlantiszon nincs annyi energia, hogy a küldetés után visszajussanak a Földre.