A Csendes Társ és a Villa Bagatelle nyerte a Terasz Budapest pályázatot

A főváros legszebb teraszának a Csendes Társat, kerthelyiségének a Villa Bagatelle-t választotta a Terasz Budapest 2014 pályázat zsűrije, amely különdíjjal jutalmazta a Lánchídnál működő Raqpart pop-up teraszt, valamint további három pályázót (Tranzit Cafe, Centrál Kávéház, Fruska Bisztró) emelt ki jó példaként.

    A Budapesti Fesztivál és Turisztikai Központ és a Főpolgármesteri Hivatal városépítési főosztálya szakmai irányításával, a We Love Budapest együttműködésében meghirdetett pályázaton közterületen működő vendéglátó teraszok, valamint magánterületen üzemelő kerthelyiségek és tetőteraszok vehettek részt – közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.
    A kiírás szerint a teraszok esetében a fő cél az adott környezethez illeszkedés volt, az összhang megteremtése a meglévő és az épített környezet között. A nyertes terasz és kerthelyiség elsőként ennek a szempontnak felelt meg: a Csendes Társ visszafogott berendezése tökéletesen kiemeli a meglévő környezet adottságait – emelte ki a szakmai zsűri, melynek tagjai Mautner Zsófia gasztroblogger, Molnár Bea építész, Finta Sándor, Budapest főépítésze, Tóth Attila séf, valamint Ughy Attila, a városképvédelmi bizottság elnöke.
    Értékelésük szerint a Villa Bagatelle a meglévő épített környezet stílusos, modern megújításával emelkedett ki a mezőnyből. Ebből a szempontból a zsűri jó példaként említette a Kopaszi-gáton működő Fruska teraszt is, amely “rendkívül egységes, stílusos és kreatív képet formál”.
    Külön kategória is született a díjazottak körében: a pop-up közterületi vendéglátóhelyek jövőre hivatalosan is külön kategóriaként szerepelnek majd a Terasz Budapest pályázaton. Idén ezt a címet a Raqpart Bárterasz nyerte el.
    A szakmai zsűri mellett a közönség is kifejezte véleményét; az internetes szavazásra több mint 5 ezer voks érkezett – közölték a szervezők.

Forrás:MTI