A Budapesti Közlekedési Múzeum hamarosan zárja kapuit

Idén tavasztól három évre bezár a Közlekedési Múzeum. Április 15-éig látogatható jelenlegi formájában. Ezután a munkálatok 2018. március 15-éig tartanak, ahol az épület eredeti állapotának helyreállítását végzik. Akkor már a második világháború előtti állapotában fog tündökölni az épület. Azonban a külső mellett az épület területe a térszint alatti kiállítótermekkel is növekedik. A Közlekedési Múzeum a főváros egyik legkedveltebb és leglátogatottabb közintézménye. Százötvenezren kíváncsiak a mozdonyokra, autókra, hajókra, motorkerékpárokra és egyéb korabeli és nem túl régi járművekre. Ezzel a harmadik leglátogatottabb közintézmény.

Fotók: Sződy Szabolcs

A közlekedési múzeum varázsa abban rejlik, hogy minden korosztály számára van mondanivalója, az egész család érdeklődését képes több órára lekötni. Készüljünk fel, hogy három órát simán el lehet tölteni a falai között és akkor még nem is olvastuk végig az ismertető táblák töredékét sem.

A terepasztalok az egyik legnépszerűbb látványosságok közé tartoznak: a gyerek mellett a szülők is ámulattal követhetik nyomon az alagutakba eltűnő majd felbukkanó kis vonatokat. A nagy precizitással készült állomások, házacskák, terek és padon ülő vagy sétáló emberek változatossága mindenkit leköt.

Persze a kicsik között a legnépszerűbbnek az általuk is kipróbálható eszközök bizonyultak és értetlenül álltak pl. a távírók előtt, melyet viszont az idősebb korosztály vizsgált nagy érdeklődéssel. Viszont a régi autók, biciklik vagy hajók látványa mindenkit más szempontból köt le.

Kedd – péntek 10.00-16.00 óra között

Szombat, vasárnap és ünnepnap: 10.00-17.00 óra között

Hétfőn zárva!