A Bombardier-től vesz villamosokat a bécsi közlekedési vállalat

Wiener Linien erneuern Flotte mit bis zu 156 Flexity-Straßenbahnen156 alacsonypadlós villamos szállításáról írt alá szerződést a Bombardier-vel a bécsi közlekedési vállalat, a Wiener Linien. A szerelvények Bécsben készülnek és 2018-tól állnak forgalomba.

2018 és 2026 között összesen 156 alacsonypadlós Flexity villamos áll forgalomba az osztrák fővárosban, miután a bécsi közlekedési vállalat, a Wiener Linien aláírta az erről szóló szerződést a Bombardier-vel. A nyertest uniós közbeszerzési eljárás keretében választották ki, amelyet még 2013 végén írtak ki.

Az új villamosok 34 méter hosszúak lesznek, 211 utas fér majd el bennük és speciálisan a Wiener Linien igényei szerint készülnek. „Olyan járművet akartunk, amelyik modern, kényelmes és környezetbarát valamint jól illeszkedik a meglévő infrastruktúrához és jó ár-érték arányt kínál” – mondta el a beszerzés kapcsán Günter Steinbauer ügyvezető.

A Flexityk a Bombardier donaustadti kompetenciaközpontjában készülnek, a szerződés összértéke 562 millió euró. Az új szerelvények a még nem alacsonypadlós E2-típusú garnitúrákat váltják le fokozatosan. Bécsben jelenleg mintegy 600 villamosszerelvény közlekedik, amelyek közül 280 már alacsonypadlós (ULF). 2017-ig pedig további 45 ULF-garnitúrával bővül a flotta.