A BMW Concept i4 tanulmányautó hangzásvilága

A bajor prémiumgyártó Hans Zimmerrel közösen dolgozik a jövő hálózatról tölthető BMW modelljeinek hangzásvilágán, amelyet a BMW IconicSounds Electric márkanév égisze alatt fog össze. A kollekció most a BMW Concept i4 tanulmányautó hangzásvilágával gazdagodik, 2020 júliusától pedig az összes hálózatról tölthető BMW modell indítását a közösen megkomponált Start / Stop hangzás kíséri.

P90384980-bmw-concept-i4-02-2020-600px

A BMW Concept i4 tanulmányautó jövőbe mutató karaktere nem csupán forradalmi formanyelvével, de hamisítatlan hangzásával is kitűnik a tömegből. A bajor prémiumgyártó a BMW IconicSounds Electric márkanév égisze alatt fogja össze hálózatról tölthető jövőbeni BMW modelljei egyedülálló hangzásvilágát, amelyet a világ egyik legnépszerűbb zeneszerzője, Hans Zimmer és Renzo Vitale zeneművész oldalán közösen komponál. Az összetéveszthetetlen hangzások minden korábbinál mélyebb érzelmi kapcsolatot teremtenek a vezető és a hálózatról tölthető BMW modell között, a portfólió pedig most a BMW Concept i4 tanulmányautóval gazdagodik.

„A BMW Concept i4 tanulmányautó hangzásvilágának megteremtésekor a múlt és a jövő BMW modelljei közötti kapcsolatból merítettünk ihletet. Az így született hangzás egyszerre klasszikus, meglepő és könnyed, amely kiválóan illik a BMW márkához” – fogalmazott Hans Zimmer. A koncepció hangzásvilága a „Core”, a „Sport” és az „Efficient” „élménymód” szerint változik, a palettának pedig az ajtók nyitására és a modell beindítására adott egyedi hangzások is részei.

A hálózatról tölthető vezetési élmény Hans Zimmer alkotásával kezdődik

2019 novemberében Hans Zimmer és Renzo Vitale Kaliforniában mutatta be a hálózatról tölthető BMW modellek új Start / Stop hangzását, amely 2020 júliusától az összes tisztán elektromos meghajtású és plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt BMW modell alapfelszereltségét tovább színesíti. „A képesség, hogy megtervezzük autóink hangzását, lehetővé teszi számunkra, hogy pozitív érzéseket ébresszünk” – mondta Renzo Vitale. „Az új Start / Stop hang célja, hogy már a károsanyag-kibocsátás nélkül megtett utazás első pillanatában a vezetés magával ragadó érzését keltse az ügyfélben” – tette hozzá.

BMW IconicSounds Electric

Az elektromos mobilitás egyik legnagyobb előnyeként főként a hangtalan suhanást tartjuk számon. A tisztán elektromos meghajtású és plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt modellek elterjedésével párhuzamosan azonban egyre többen veszítik el hangzásra épülő érzelmi kötődésüket a járművel. „A hangzás mindig is fontos szerepet játszott a modelljeink és ügyfeleink közötti érzelmi kapcsolat kialakulásában. A vezetés élményét most új szintre emeljük, és kifejezetten hálásak vagyunk, amiért Hans Zimmer oldalán dolgozhatunk az elektromos mobilitás hangzásvilágának megteremtésén. A végeredmény a hálózatról tölthető összes jövőbeni BMW modell egyedülálló hangzása lesz: a BMW IconicSounds Electric” – nyilatkozta Jens Thiemer, a BMW márkamenedzsmenti részlegének vezetője.

2019 júniusában a bajor prémiumgyártó a Münchenben megrendezett #NEXTGen fesztiválon bemutatta a BMW Vision M NEXT tanulmányautót, amelynek elektromos hangzásvilágát Hans Zimmer a BMW IconicSounds Electric márkanév első modelljeként komponált meg. A BMW Concept i4 tanulmányautó második modellként érkezik meg a portfólióba. „Egészen egyedülálló lehetőségünk nyílik arra, hogy különleges hangokkal káprázatos élménnyé varázsoljuk a hálózatról tölthető BMW modellek vezetését. Várakozással tekintek eme nagyszerű kihívás elé” – mondta 2019-ben Hans Zimmer.