A beteg gyermekekért bokszoltak Kőszegen

Szombaton Kőszegre figyelt a magyar ökölvívás nagy családja, hiszen hivatalosan átadták Nyugat-Dunántúli Régió központjaként funkcionáló Fitt-Box Ökölvívó Egyesület felújított Petőfi téri edzőtermét, majd a régió versenyzői megküzdöttek az Észak-magyarországiakkal.

Fantasztikusan néz ki a felújított edzőterem, melyben a kőszegiek mellett a régió legjobbjai is tréningezni fognak. Az ünnepélyes átadón Ágh Péter és Básthy Tamás országgyűlési képviselők mellett Kőszeg polgármestere, Huber László méltatta a Fitt-Boksz Ökölvívó Egyesület tevékenységét, hiszen a Varsányi Áron vezette csapat az elmúlt években fantasztikus sikerekkel öregbítették a város és a térség hírnevét. Dr. Kovács László szövetségi kapitány –többek között – elmondta, hogy a központi sportágfejlesztési támogatásnak köszönhetően a kőszegi ökölvívókra, valamint a régió versenyzőire a későbbiekben még nagyobb sikerek várhatnak.

A délután folyamán immáron ötödik alkalommal rendezték meg a Jurisics-Oxxo Kupát, melynek során a Kőszegi Beteg Gyerekekért – MYRTILL Alapítvány támogatása céljából két régió csapott össze, az Észak-Magyarországi Tigrisek és a helyi Nyugat-Magyarországi Harcosok. A közönség színvonalas csatákat láthatott, és ami még fontosabb, a szervezők – az esemény bevételéből – több mint 100 ezer forintot tudtak az alapítvány vezetőjének átadni, melyet az észak-magyarországiak egy nagy doboz játékkal egészítettek ki. A szakmai zsűri szerint a vendégcsapatnál Sélei János (75 kg), míg a hazaiaknál Hámori Ádám (81 kg) volt a legjobb bokszoló, így őket különdíjjal jutalmaztak. A régiós csapattalálkozót 18:12 arányban az északiak nyerték. A gálát két ismert profi ökölvívó, a helyi illetőségű Szili István és a fővárosi Nemesapáti Norbert négy menetes felkészülési mérkőzése zárta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*