A bécsi Pioneers Festival felrázza a startup-világot

Október végén újra megrendezik Bécsben Európa egyik legrangosabb startup-fesztiválját, melynek keretében a Bécsi Gazdasági Ügynökség idén először két külföldi startupot is díjazni fog. Fejlesztésekben és sikersztorikban nem lesz hiány, ráadásul a fesztiválon debütál a szlovák repülő autó, az AeroMobil 3.0 is.

„Egy esemény, ahol a kutatás és a tudomány találkozik a vállalkozókedvvel“ – ezzel a mottóval rendezik meg 2014. október 29-30. között a Pioneers Festivalt Bécsben. A rendezvény startup vállalkozások valamint befektetők és gazdasági szakemberek találkozási pontja. A jövő innovatív technológiáit bemutató projektek, világhírű előadók, fiatal sikertörténetek és remek kapcsolatépítési lehetőségek várják a résztvevőket.

A fesztivál húzónevei közé tartozik a Moon Express elnöke, Andy Aldrin, aki október 30-án a magán űrhajózás jövőjéről tart előadást, vagy Austen Heinz a Cambrian Genomicstől, aki az emberi DNA lézeres nyomtatásán dolgozik. Rögtön az első napon bemutatkozik még Danielle Fong is, aki 20 évesen már a Lightsail Energy nevű zöld vállalkozás társalapítója volt, sűrített levegős rendszereket fejleszt, és az időszakos erőforrások (szél- és napenergia) általános elterjesztését tűzte ki célul. A fesztiválon debütáló szlovák repülő autó, az AeroMobil 3.0 a személyszállítás új korszakába kalauzolja a látogatókat. Štefan Klein és Juraj Vaculík a prototípus mellett a sikeres tesztrepülések felvételeit is magukkal viszik Bécsbe.

A fiatal sikertörténetek bemutatása mellett a rendezvény keretében a Bécsi Gazdasági Ügynökség idén először jutalmaz két külföldi startupot is a „Welcome Package” csomaggal. A cégalapítások ösztönzésére kialakított díj útiköltséget, szállást, közösségi irodahelyet és tanácsadást tartalmaz 7.500 euró értékben, az osztrák fővárosban.

Pioneers Festival

2014. október 29-30.

1010 – Bécs, Hofburg

http://pioneers.io/

Jegyek: http://pioneers.io/festival/ticket-page