A balatonvilágosi B.my.Lake lett Európa legjobb új fesztiválja

Január 15-én szerdán rendezték meg a European Festival Awards gálaestjét a hollandiai Groningenben. A kontinens legrangosabb fesztiváljait felvonultató versengésben a magyar fesztiválok közül négy rendezvény jutott be összesen hat kategóriában a jelöltek közé. A Sziget a „fellépők kedvence”, a „legjobb lineup” és a „legjobb nagyfesztivál” kategóriákban került a legjobbak közé, míg a VOLT Fesztivál és a tavalyi győztes Balaton Sound a közepes méretű fesztiválok kategóriájában jutott be az első tíz közé.

 

european_festival_awardsAz igazi meglepetést azonban a Nagyon Balaton rendezvénysorozat keretében az MTVA-val közösen megrendezett, 2013-ban debütált B.my.Lake fesztivál jelentette, melyet az új fesztiválok közül Európa legjobbjának választottak a szakma véleménye és a 625 000 beküldött szavazat alapján.

 

„Komoly elismerés számunkra, hogy az induló évet követően a fesztiválszervező szakma és a közönség egyaránt felfigyelt ránk. Biztosra vesszük, hogy a Balaton Sound sikere után a B.my.Lake is Európa-szerte népszerű lesz. Már az alapításkor azt tűztük ki célul, hogy Balatonvilágoson az MTVA-val együttműködve egy jóval kisebb, „kifinomultabb” eseményt hozzunk létre, amely új szint jelent majd a hazai fesztiválok palettáján” – mondta Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert, a fesztivált szervező VOLT Produkció vezetői.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*