Solus Christus – A Duna Művészegyüttes és a Göncöl Zenekar bemutatója a Várkert Bazárban

A reformáció 500. évfordulója alkalmából különleges táncszínházi előadást láthatnak a nézők Solus Christus (Egyedül Krisztus) címmel, a Duna Művészegyüttes és a Göncöl Zenekar előadásában csütörtökön a Várkert Bazárban.

A Duna Művészegyüttes Solus Christus - Egyedül Krisztus című táncszínházi előadásának fotóspróbája a budapesti Várkert Bazárban 2017. december 6-án. A táncelőadást a reformáció 500. évfordulója tiszteletére, Juhász Zsolt rendezésében december 7-én mutatják be. MTI Fotó: Mohai Balázs

A Duna Művészegyüttes Solus Christus – Egyedül Krisztus című táncszínházi előadásának fotóspróbája a budapesti Várkert Bazárban 2017. december 6-án. A táncelőadást a reformáció 500. évfordulója tiszteletére, Juhász Zsolt rendezésében december 7-én mutatják be. MTI Fotó: Mohai Balázs

    Juhász Zsolt rendező, a Duna Művészegyüttes vezetőjének ismertetése szerint a táncszínházi előadás Krisztus személyén keresztül mutatja be a reformáció “lelkületét”, 500 éves üzenetét. A koreográfus elmondta, hogy a táncszínházi előadás egy passiójáték, központi gondolata, hogy a reformáció értékei ma is elevenek, jelenünkben is érvényesek.
    A koreográfus beszélt arról is, hogy a Solus Christus erősen szakrális jellegével nagyon más előadás a művészegyüttes korábbi, főként a népi hagyományőrzésre fókuszáló produkcióihoz képest. A produkcióban a hagyományosan református vidékek táncait is láthatja a közönség.
    Az Aranykert Egyesület közreműködésével és a reformáció emlékbizottság támogatásával létrejövő táncszínházi előadáson közreműködik a Szent Efrém Férfikar és Mikó Dávid táncművész.

Forrás:MTI