2014 WTCC Szuzuka – Időmérő

2014. 10. 25. Szuzuka – Michelisz Norbert, a Zengő Motorsport versenyzője lett a legjobb hondás versenyző a Japánban zajló FIA WTCC időmérőjén, így a holnapi futamokon a harmadik sorból rajtolhat.

Idén először a pálya teljes hosszát használja a WTCC 20 fős mezőnye, ami 5807 méter és a legtöbb pilóta számára versenyzés szempontjából ismeretlen, hiszen eddig csak szimulátoron ismerkedhettek vele.

A Honda versenypályájának számító Szuzukában nem alakult jól az időmérőt megelőző három edzés a magyar pilóta számára, mivel mind a három etapon a középmezőnyben végzett. Gondok akadtak a splitterrel, és a csapat úgy döntött, hogy nem fogja használni a kapott fejlesztéseket, mert sokkal nagyobb kockázatot rejt magában a használata, mint a várható pozitív eredmény.

Az időmérő soha ilyen izgalmat még nem hozott a csapat életében. Sajnos az első gyors körén csak a hatodik időt futotta meg és nem volt többre lehetősége, mert piros zászló miatt leállították a kvalifikációt. Az újraindítást követően a magyar pilóta csak a 13. helyen állt, ami azt jelentette, hogy nem tud bekerülni a Q2-be, ahová csak a legjobb 12 mehet. Nem tudni, honnan szedte össze a tizedeket, de éppen, hogy befért a 11. helyen.

Az időmérő második részében Michelisz Norbert nagyot hibázott, emiatt be kellett jönnie egy új szett gumiért és az idő nem volt éppen a barátja, nagyon kellett nyomnia a gázt, hogy felérjen egy gyors körre. Ketten maradtak már csak kint a pályán, a francia Sébastian Loeb és ő. Michelisz megfutotta az ötödik időt, amivel bekerült volna a Q1-be, de az utána érkező citroenes jobb eredménye miatt visszacsúszott a hatodik helyre. Így is az ötös rajtszámot viselő Honda lett a legjobb a négy közül.

A japán futamot, az előzetes tájékoztatástól eltérően, holnap reggel 06:15-08:15 között közvetíti élőben az Eurosport és a Duna TV.