Megérkezett a csapat első fele Moszkvába

20140806Storcz Botond vezetésével ma hajnalban útnak indultak az 1000 méteren rajthoz álló versenyzők és a női 500 négyes tagjai a moszkvai világbajnokságra, a csapat magyar idő szerint még délelőtt kiért a Krylatskoye-i pályára. A parakenusok a hét eleje óta vannak az orosz fővárosban, ők holnap már versenyezni fognak.

A parakenus számokkal kezdődik meg holnap reggel 9 órakor (magyar idő szerint 7-kor) a felnőtt világbajnokság Moszkvában. A körülményekről, a pályáról és az időjárásról eddig kellemes benyomásokat szerzett a felnőtt szövetségi vezetőedző.

„Bár kicsit fárasztó volt a hajnali repülés, ennek ellenére zökkenőmentes utunk volt – kezdte beszámolóját Storcz Botond. – A pálya ma egy kissé hátszeles volt, de alapvetően jónak tűnik. A kiszolgáló létesítményeket felújították, azok tényleg nagyon szépek, egyetlen hiba, hogy egy kicsit sok a beton, ha olyan meleg lenne, mint a múlt héten volt itt, az nem lenne túl kellemes. Most azonban szerencsére nincs forróság, körülbelül 28 fok lehet és a következő napokra sem mondanak kánikulát. A szállásunk nagyon jó, a belváros szélén van és a pályától busszal 20 perc alatt elérhető, így ott tudunk reggelizni, ebédelni és vacsorázni is, ami teljesen ideális.”

A csapat másik fele, az 500-, 200- és 5000 méteren rajthoz álló versenyzők és a férfi kajaknégyes tagjai holnap hajnalban utaznak ki a világbajnokság helyszínére.

A felnőtt világbajnokság Moszkvában szerdán reggel a parakenus számokkal kezdődik, a gyorsasági versenyző először csütörtökön fognak vízre szállni a Krylatskoye-i pályán.