5próba Rióba a Margitszigeten

Július 23-án, szombaton az 5próba Rióba programsorozat a Margitszigeten fejeződik be, ahol még bárki próbára teheti magát reggel 7 és délután 4 óra között futás, kerékpározás, gyaloglás vagy úszás tusákban a riói pontokért, amelyekkel akár eljuthat az olimpiára is! A négy mozgásformában lehet rövid vagy hosszú távokat teljesíteni. A játékban való részvételnek nem feltétele, hogy valaki mindegyik tusát kipróbálja, szabadon választhat, hányat vállal. A rendezvényen külön sátorban a Mini-Ötpróba program is megjelenik, ahol 10 perces mozgással újabb 10 pontot lehet szerezni. A megszerzett pontokat sorsjegyekre lehet beváltani. A 100 ponttal megszerezhető Irány Rió sorsjegyek nyereményei: 1 db 2 személyes út a Riói Olimpiára, 1 db férfi, 1 db női formaruha a Magyar Olimpiai Csapat riói kollekciójából, 1 db 2 személyes utazás Olümpiába (5 nap, 4 éjszaka), 1 db 3 napos látogatás Tatán az olimpiai edzőtáborban, 2 fő részére.

Ötpróba Rióba

A mozogni, sportolni vágyó, ezúttal 4próbások találkozhatnak többek között a háromszoros országos bajnok maratoni futó, olimpikon Józsa Gáborral, aki a futás 9 órás rajtját indítja el, Staicu Simonával, Berki Krisztiánnal, Kövér Mártonnal, Kammerer Zoltánnal, aki a futás, kerékpározás, úszás tusát teljesíti, valamint Pulai Imrével és Zala Györggyel is.

Az online nevezési határidő július 22. péntek, ám a helyszínen is lehetőség van beszállni a nemes küzdelembe – tájékoztatta a sajtó munkatársait Dr. Kiss Gergely, a Nagy Sportágválasztó szóvivője, Dr. Szélpál Tamás, az 5próba Rióba projektvezetője és Józsa Gábor a MOB székházában két nappal az 5próba Rióba programsorozat utolsó rendezvénye előtt.

 

  1. G. M.