5 millió forintos kerettel megkezdte árvízi segítségnyújtását az Ökumenikus Segélyszervezet

A segélyprogram első szakaszában közel félmillió forint értékű segítségben részesül 50 rédicsi károsult család. Elindult a 1353-as adományvonal – hívásonként 250 forinttal lehet segíteni az árvíz miatt bajbajutottakat.  A Zala megyei Rédics település kitelepítettjeinek visszaköltözését segíti első körben az Ökumenikus Segélyszervezet félmillió forint értékű adománya, melyet mai napon ad át 50 árvízkárosult családnak. A csomagok fertőtlenítő- és tisztítószereket, valamint a takarításhoz szükséges eszközöket tartalmaznak (súrolószer, mosogatószivacs, mosogatószer, lefolyótisztító, kézfertőtlenítő, szappan, törlőkendő, felmosórongy…stb.).

 Az Ökumenikus Segélyszervezet helyszíni jelenlétével az árvízi helyzet kialakulása óta folyamatosan kapcsolatban van a legkritikusabb helyzetben lévő települések polgármestereivel és az illetékes hatóságokkal. A segélyszervezet a következő napokban további településeken is segíteni fogja a  bajbajutottakat.

A 1353-as adományvonal (250 forint/hívás) mellett az Ökumenikus Segélyszervezet köszönettel fogad pénzadományokat munkájának támogatásához a 11705008-20464565-ös számlaszámon átutalással, csekkbefizetéssel vagy online adományozással a www.segelyszervezet.hu oldalon. Az Ökumenikus Segélyszervezet csekkjei megtalálhatók a nagyobb postahivatalokban. A közleményrovatban kérjük feltüntetni: „Árvíz”. Köszönjük!