24 embert vittek partra a Velencei-tónál

Meghibásodott sétahajó utasai, úszók és kajakosok szorultak a rendőrök segítségére a Velencei-tóban.

A vízirendőrök 2015. július 25-én kora délután az agárdi kikötőben egy sodródó sétahajóra figyeltek fel. A hajó kapitánya a segítségére siető körzeti megbízottaknak elmondta, hogy a sétahajózásból visszatérve elromlott a jármű irányváltója, emiatt nem tudott kikötni. A rendőrök a kétfős személyzettel és nyolc utassal, köztük két gyermekkel közlekedő hajót a partra vontatták.

DSC_86731

Velencei-tó Fotó: Juhász MelindaDélután a másodfokú viharjelzésben a Velencei-tó Nagy-tisztás elnevezésű területén figyeltek fel a rendőrök egy 12 fős csoportra, akik az erős szélben és az egy-másfél méteres hullámokban próbáltak a part irányába úszni. A tíz gyermeket és két felnőttet a rendőrök hajójukba emelték és biztonságosan a partra vitték.  A felnőttek elmondták, hogy a Cserepes szigeten észlelték a vihar közeledtét, visszaindultak az agárdi strandra, azonban a vihar a vízben érte őket.

A vízirendőrök 2015. július 25-én délután a másodfokú viharjelzésben a tó Pap-kert nevű területén észleltek két férfit, akik a viharos szélben egy felfújható kajakkal igyekeztek a part irányába, azonban azt saját erejükből nem tudták biztonságosan megközelíteni. A strandolókat a rendőrök hajójukkal a partra vitték.