2015 WTCC Marokkó – időmérő

A FIA Túraautó-világbajnokság második időmérőjét bonyolították le szombaton Marokkóban. A Zengő Motorsport pilótája, Michelisz Norbert a hatodik lett, de a büntetések miatt a negyedik helyről rajtolhat holnap az első futamon.

A több mint egy hónapos kihagyás után a pénteken a teszttel folytatódott a WTCC 2015. évi versenyszezonja, majd a mai napon a szokásos két szabadedzés előzte meg az időmérőt. A MOL-csoport által immár negyedik éve támogatott Zengő Motorsport versenyzőjére ezen a hétvégén dupla teher hárul, hiszen a lehető legtöbb pont megszerzése mellett a lehető legkevesebb kockázatot kell vállalnia két héttel a magyar futam előtt.

A szabadedzések nem teltek el izgalmak nélkül, többek között a másodikat időnek előtte megállították, mivel az angol Rob Huff Ladájának a motorháztetője felcsapódott és le is szakadt.

Az időmérő előtt már tudott volt, hogy az első futam rajtsorrendjét az alábbiak befolyásolni fogják, így többen próbálják majd megszerezni a 10. helyet a Q2-ben:

Motorcsere miatt a mezőny végére sorolták:
Tom Chilton
Gregoire Demoustier
Rob Huff
James Thompson
Hugo Valente

Öt helyes rajtbüntetés a korábbi futamról:
Yvan Muller: Mehdi Bennani meglökéséért
John Filippi: James Thompson kiforgatásáért

Q1: Sokáig új tűnt, hogy Michelisz Norbi nem tud tovább menni a Q2-be, de aztán az új szett gumi és Norbi profi vezetése a nyolcadik helyre volt elegendő.

Q2: A második körbe a legjobb tizenkettő került be. A leintés pillanatáig úgy tűnt, hogy Michelisz az ötödik idővel bejut a Q3-ba, de a tízedik helyre pályázó Tom Chilton kiszorította. A bravúr nem sikerült a holland Tom Coronelnek, aki váltóproblémák miatt volt kénytelen feladni a versenyt. Ami nekik nem sikerült, az a francia Yvan Mullernek igen, így ő indulhat a második futamon a rajtkockából.

Q3: Az ötödik helyen bejutott angol Tom Chilton váltóproblémák miatt el sem indult. A francia Hugo Valente a gumifalba csapódott. A legjobb, most is bizonyított, hiszen az argentin López futotta a legjobb időt, megelőzve a hazaiak kedvencét Bennanit és kínai csapattársát Ma Csing Huát.