2014 WZCC Makaó – Előzetes

Michelisz Norbert célja: az összetett negyedik hely Fotó: www.amdala.hu

Michelisz Norbert célja: az összetett negyedik hely
Fotó: www.amdala.hu

Utolsó állomásához érkezett a 2014. évi FIA Túraautó-világbajnoksága, hiszen vasárnap kerül megrendezésre a makaói utca pályán a sorozat 23-24. fordulója. Michelisz Norbert, a Zengő Motorsport versenyzője arra készül, hogy összetettben a negyedik helyen végezzen.

A világbajnoki cím ugyan már eldőlt a szuzukai versenypályán, hiszen a Citroen Total team argentin versenyzője, José-María López, behozhatatlan előnyre tett szert francia csapattársai, a Yvan Muller és Sébastian Loeb előtt, de a dobogó két foka még kiadó. Igaz, ez is citroenes házi bajnokság lesz.

A világbajnoki ponttáblázat negyedik helyéért viszont hatalmas küzdelem várható, hiszen a portugál Tiago Monteiro mindössze öt ponttal előzi meg Micheliszt, aki csak két ponttal előzi meg az olasz Gabrielle Tarquinit.

A méltán híres és nagy múlttal rendelkező, 6120 méteres utcai pályán minden megtörténhet. Láttuk már itt Micheliszt újoncként győzni 2010-ben, láttunk már kigyulladó versenyautót és hatalmas baleseteket a csak erre a futamra benevezett versenyzők rutintalansága és a bukótér hiánya miatt.

Akárcsak a korábbi futamok alkalmával, most is a Citroenek fogják a legtöbb plusz súlyt magukkal cipelni (+60 kg), a Chevrolet versenyautóiba viszont +40 kg-ot fognak beletenni, a Hondákba +30 kg-ot.

Az esély tehát mindenkinek adott, a taktika és a szerencse fog itt dönteni.

Az időrend Makaóban eltér a megszokottól. A hétvége csütörtökön egy teszttel és az első szabadedzéssel indul, pénteken rendezik meg a második edzést és az időmérőt, vasárnap pedig a két futamban mérhetik össze tudásukat a versenyzők. A futamokat az Eurosport élőben közvetíti, a Duna TV felvételről adja 08:40-től

Michelisz Norbert:

Nagyon kellemes emlékek fűznek a makaói versenypályához, ugyanis itt szereztem meg első FIA WTCC futamgyőzelmemet. Remélem, hogy gyarapíthatom majd ezeket azzal, hogy két szerencsés versennyel megszerzem az összetett negyedik helyet.

A hétvége menetrendje:

November 13., csütörtök:

00:15 – 00:40 Teszt

06:55 – 07:25 Első szabadedzés

November 14., péntek:

02:25 – 02:55 Második szabadedzés

08:10 – 09:10 Időmérő

November 16, vasárnap:

04:00 – 06:20  Futamok