2014 WTCC Race of Belgium – Időmérő

Michelisz Norbert a Zengő Motorsport versenyzője a hetedik helyen végzett a szombati időmérőn. A portugál Tiago Monteiro az orosz versenyhétvége után öt rajthelyes büntetést kapott ezért a magyar pilóta a hatodik rajtkockából indulhat az első futamon. A másodikon pedig ismét a második sorból.

2005 után most tért vissza először a túraautó mezőnye és még további két évre szól a szerződésük a verseny szervezőivel. Így a legtöbb pilótának, akárcsak Michelisznek, ismeretlen volt a pálya, annak ellenére, hogy szimulátorról már ismerték. A szombati első szabadedzésen Norbi a pályát még csak 85%-ra tanulta meg.

A tanulás mellett az ismét jelentkező szervó probléma okozott komoly fejtörést nem csak a versenyzőnek, hanem a csapatnak is. Valószínűleg tervezési hiba okozza a felkeményedést, amit nem biztos, hogy meg tudnak oldani idén.

A kvalifikáció első harmadába Michelisz megszerezte a 11. helyet így tovább tudott menni a második harmadba, ahol viszont csak a hetedik lett, így nem tudott már tovább menni a Q3-ba.

Az időmérőt végül a francia Yvan Muller nyerte meg a csapattársai előtt, a szintén francia Sébastien Loeb és az argentin José-María López elött.