2014 WTCC Makaó Időmérő

Michelisz Norbert, a Zengő Motorsport versenyzője legjobb hondásként a negyedik helyen végzett a FIA Túraautó-világbajnokság makói időmérőjén. Így holnap az első futamon a negyedik helyről, a másodikon pedig a hetedikről rajtolhat a szezonzáró futamon.

A FIA WTCC időrendje itt is eltért a megszokottól, hiszen ma délelőtt csak egy szabadedzés volt, a megszokott kettő helyett. Mind a mai, mind a tegnapi edzéseken Michelisz igen jó eredményt ért el, hiszen a teszten ő lett legjobb, majd egy negyedik és egy hatodik helyet zsebelhetett be.

Az időmérő első harmada nem indult eseménytelenül, hiszen a katalán Pepe Oriola megpörgött és a falnak csapódott, ami miatt le is állították az eseményt.

Michelisz végül egy nagyon erős körrel végül az első helyen jutott a Q2-be.

A második harmadban, bár mind a két körével elégedetlen volt a magyar versenyző, ötödik helyen jutott tovább a Q3-ba, egyedüli hondásként a három citroenes és a holland, Chevrolet-vel versenyző, Tom Coronel társaságában.

A Q3-ban Norbi ment ki legelőször, utána Coronel következett, aki nem tudta defekt miatt megkezdeni a gyors körét. A francia Sébastian Loeb bemutatta a Melko hajtűkanyarban, hogy miért is lett rally világbajnok és bebiztosította második helyét az argentin López mögött és francia csapattársa, Muller előtt.

A világbajnokság állása szerint Michelisz Norbert két ponttal megközelítette a portugál Tiago Monteirot, ezzel az összetettbeli negyedik helyet is.

Vasárnap 04:00-kor kezdődik az első futam, amit az Eurosport élőben közvetít, a Duna Tv pedig késleltetve.