2014 Race of Austria – 1. futam

Michelisz Norbert, a Zengő Motorsport versenyzője a kilencedik helyen fejezte be a FIA Túraautó-világbajnokság ausztriai első futamát. Sajnos hibázott a négyes kanyarban.

A tegnapi időmérő után az olasz Morbidellit megbüntették, így nem csak az első rajtrácsról indulás jogát vesztette el, hanem a 3000€-val is kevesebb lett a pénztárcájában.

Emiatt  az első sorból a francia Yvan Muller és honfitársa Sébastien Loeb rajtolhatott, Morbidelli pedig a harmadikból.

Michelisz, aki a kilencedik helyről indulhatott, jól kapta el a rajtot és sikerült kimaradnia a csete-patéból, amit Morbidelli beragadása okozott a középmezőnyben. Ráadásul ezzel egy helyet fogott is. Kialakult a Honda vonat, amit Bennani vezetett és Tarquini zárt.

Az élbolyban Muller nem, viszont Loeb hibázott, akit megelőzött a holland Tom Coronel és a másik csapattársa az argentín José María Lopez, így visszacsúszott a negyedik helyre és ezt a pozíciót nem tudta másra cserélni.

Michelisz a hatodik körben elfékezte magát, amit az olasz márkatárs azonnal kihasznált és megelőzte a magyar fiút, aki a kilencedik helyre csúszott ezzel vissza és utána már tapadási gondokkal küszködött a leintésig.

Üde színfolt volt a ma reggeli álmos versenyen Coronel harca a második helyért, hiszen a rajt után a harmadikként fordult az első kanyarban, de fel tudta venni a tempót a Citroenekkel és kihasználta, hogy Lopez hibázott és behozta a Chevit a második helyre.

Az első három helyen Muller, Coronel és Lopez végzett.