2013 a rombolás éve volt – október

Beszédes hangfelvétel nyilvánosságra kerülésétől volt hangos a hónap eleje: megtudtuk, hogy a Papcsák Ferenccel összefüggésbe hozott 100 millió forintos korrupciós ügyet már nem lehetett megbeszélni „Viktorral”, mert az annyira kínos.

 

A szeptembertől bevezetett fideszes oktatási káosz októberben is felforgatta a gyerekek, a szülők és a pedagógusok életét. Sok helyen még az órarend se volt meg, a tankönyvek kiosztása azóta sem rendeződött, az egész napos iskola pedig úgy ahogy volt, megbukott.

 

„Jól sikerült” viszont a nyugdíjvagyon eltapsolása: októberben már csak alig 200 milliárd forint volt az államkasszában a 2011-ben államosított 3000 milliárd forintos nyugdíjvagyonból. A munkavállalók idős korukra félretett pénzét tehát három év alatt szinte teljesen felélte a Fidesz, de a cserébe beígért államadósság-csökkentésből semmit nem teljesített.

 

A hónap közepén a Fidesz újra lesöpörte az MSZP élelmiszeráfa-csökkentő javaslatát. A kormánypárt azóta sem segített a leginkább rászorulókon, pedig a Tárki kimutatása szerint a rendszerváltás óta nem volt annyi szegény Magyarországon, mint októberben. Azt ugyanakkor egy szocialista írásbeli kérdésre válaszolva bevallották, hogy 2010 óta mintegy 100 milliárd forintot fordítottak a minisztériumaik különböző autó-, bútor- és telefonbeszerzéseire.

 

2013 a rombolás éve volt, 2014 a változás éve lesz. A kormányváltás után az MSZP hozzákezd az ország újjáépítéséhez.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*