2013 a rombolás éve volt – december

A december sem maradt botrány nélkül. A gyanú szerint az adóhivatal ezermilliárdos áfacsalásokhoz asszisztál, ám a Fidesz az ügyben nem hajlandó vizsgálódni, megpróbálja szőnyeg alá söpörni a bejelentést, a politikai felelősséget elkenni, s a visszaélések bejelentőjét vádlottá tenni.
A Fidesz-KDNP javaslata alapján levették a számvevőszéki és költségvetési bizottság napirendjéről az Állami Számvevőszék elnökének meghallgatását az adóhivatalnál 2010 óta végzett számvevőszéki vizsgálatokról.
Orbán Viktor szerint az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentésére most nincs pénz. Ha a miniszterelnök a milliárdos visszaélések elkövetői elől a pénzcsapokat is elzárná, több forrás maradna a családok megélhetését megkönnyítő intézkedésre is. A félsertések fordított áfájának bevezetése láthatóan nem elég, már meg is jelentek a piacon az áfát elkerülő ládás félsertések. A csalások megszüntetéséhez az alapvető élelmiszerek áfájának azonnali csökkentésére is szükség lenne, hiszen az Orbán-kormány által európai rekordszintre emelt magyar áfakulcs a visszaélések melegágya.
2013 a rombolás éve volt, 2014 a változás éve lesz. A kormányváltás után az MSZP hozzákezd az ország újjáépítéséhez.
MSZP

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*