2013 a hazai turizmus trendfordító éve!

 dr. Horváth  Viktória a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes  államtitkára és Horváth Gergely a Magyar Turizmus Zrt. turisztikai  vezérigazgató-helyettese 2013 a hazai turizmus trendfordító évvel címmel megtartotta meg 2014 első közös sajtótájékoztatóját.

Fotó: Dóka Attila, Juhász Melinda

A sajtótájékoztatón bemutatásra kerültek a KSH előzetes adatai, amely  szerint  2013 novemberében a magyarországi turizmus jó eredményeket ért el: a  kereskedelmi szálláshelyeken 4,9%-kal, a szállodákban 5,0%-kal nőtt a külföldiek  által eltöltött vendégéjszakák száma. A belföldi vendégéjszakák száma a  kereskedelmi szálláshelyeken 9,5%-os növekedést mutatott, a szállodákban  9,8%-kal növekedett 2012 novemberéhez képest. 2013 novemberében  a kereskedelmi szálláshelyek összes vendégéjszakaszáma 7,1%-kal, a  szállodák vendégéjszakaszáma szintén 7,1%-kal bővült 2012 azonos  időszakához viszonyítva.

dr. Horváth  Viktória a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes  államtitkára a Szép kártya előnyeiről beszélt, elmondása szerint a belföldi turizmus növekedése a SZÉP-kártyának köszönhető. Még 28 milliárd  forint fel nem használt összeg található a kártyákon, amelyből 4,7 milliárd  forint felhasználhatósága az idén májusban  lejár, érdemes erre figyelni, időben elkölteni.

 A beutazó  forgalomban 2011 óta dinamikus a növekedés- mondta el többek között Horváth Gergely a Magyar Turizmus Zrt. turisztikai  vezérigazgató-helyettese-  a nemzetközi, európai, régiós  trendek, utazási- és foglalási szokások változásának nyomon követése kiemelten  fontos feladat a további növekedéshez.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*