2012-ben a Raiffeisen Ausztria legjövedelmezőbb bankja

2013. április 11-én, csütörtökön, a Sofitel Budapest Chain Bridge-ben tartotta éves beszámolóját a Raiffeisen Bank. A sajtótájékoztatón megtudtattuk, hogy felére esett a Raiffeisen Bank vesztesége, valamint többek között azt is, hogy a Raiffeisen Bank International 725 millió euró összegű konszolidált eredményével ismét Ausztria legjövedelmezőbb bankja.

DSC_9780mHeinz Wiedner, a Raiffeisen Bank vezérigazgatója elmondta,nem csökkentik a hitelkihelyezést, hanem keresik és finanszírozzák az új, fenntartható üzleti lehetőségeket. A bank korábban csatlakozott az új Széchenyi kártya programhoz, a lakossági szektorban intenzív kommunikációval elérte, hogy az árfolyamgát programban érintett ügyfelek részvételi aránya meghaladja a 60%-ot. Új, államilag támogatott lakáshitel terméket vezettek be. Idén jelentős javulás az építőiparban és az ingatlan szektorban nem várható. A vezérigazgató szerint a Magyar Nemzeti Bank jó, világos lépést tett előre új programjával.

Horváth Krisztina, a Raiffeisen Bank vezérigazgató-helyettese beszámolt a 2012-es részletes pénzügyi eredményekről. A bank adózás utáni vesztesége az előző évhez képest 51 %-kal 47,4 milliárd forintra csökkent tavaly. A működési bevételek 10%-al alacsonyabbak a tavalyi évhez képest, a működési költségek 54,6 Mrd forintot értek el 2012-ben, ideértve a fiókbezárások egyszeri 2 Mrd forintos költségét is, amely nélkül a működési költségek több mint 9%-kal csökkentek volna a 2011-hez képest.  Aktívan részt vesznek az EXIM bank által finanszírozott hitelek kihelyezésében, ezáltal alacsonyabb kamatokkal támogatva az export-orientált vállalatokat. az EXIM refinanszírozott hitelek a tavalyi négyszeresére emelkedtek, állományuk elérte a 38 Mrd forintot.

[nggallery id=5]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*