200 millió dolláros szindikált hitel a Volta Energy Solutions Hungary Kft.-nek

Európa egyetlen akkumulátorokhoz használt ultravékony rézfólia gyártója hosszú távú finanszírozás segítségével létesíti magyarországi beruházásának második szakaszát, ezzel bővítve termelési kapacitását

Június 10-én a Volta Energy Solutions Hungary Kft. (Volta), Európa egyetlen elektromos járművek (EV) akkumulátorához készített ultravékony akkumulátor rézfólia gyártója, öt éves szindikált zöldhitelt írt alá 200 millió dollár értékben a Raiffeisen Bank Zrt. által vezetett banki konzorciummal, melynek további résztvevői a CIB Bank Zrt., a K&H Bank Zrt., az UniCredit Bank Hungary Zrt. és a Woori Bank londoni és frankfurti bankjai. A Dentons Réczicza ügyvédi iroda a hitelezők, míg a Kinstellar Budapest a Volta jogi tanácsadója volt.

Ez a finanszírozás lehetővé teszi a Volta számára, aki a világ egyik vezető akkumulátor rézfólia gyártójának, a dél-koreai Solus Advanced Materials leányvállalata, hogy befejezze 310 millió dolláros második beruházási szakaszát Környén és 15 ezer tonnáról 38 ezer tonnára növelje éves akkumulátor rézfólia kapacitását.

Az ultravékony akkumulátor rézfólia az elektromos járművek akkumulátorainak kulcsfontosságú eleme, amelynek kereslete az elmúlt években folyamatosan nőtt. A projekt összhangban van a Párizsi Megállapodásnak az éghajlatváltozás korlátozására vonatkozó céljaival is és megfelel az EU taxonómia követelményeinek. Annak érdekében, hogy megmutassák a vállalat elkötelezettségét a körforgásos gazdaság iránt, és hogy a beruházás újabb lépés egy zöldebb jövő felé, a vállalat Zöld Hitel Keretrendszerét a Moody’s ESG Solutions véleménye igazolta.

Keun Man Kwak, a Solus Advanced Materials pénzügyi igazgatója az ügylet kapcsán kiemelte: “Nagy örömünkre szolgál, hogy nagyra értékelt szindikált hitelezőkkel működhetünk együtt, ami fontos lépés a gazdaság zöldebbé tétele és az e-mobilitás előmozdítása felé. Meggyőződésünk, hogy ez a hitel erősíteni fogja növekedési stratégiánkat és hozzájárul az elektromos járművekre való átállás felgyorsításához, egy mindannyiunk számára tisztább világhoz. Bízunk benne, hogy elkötelezett, hosszú távú partnerként folytathatjuk az együttműködést a helyi pénzügyi intézményekkel.”

Kementzey Ferenc, a Raiffeisen Bank Zrt. vezérigazgató-helyettese elmondta: “Örömmel járultunk hozzá a Volta Energy Solutions Hungary sikeréhez azzal, hogy egy szindikált hitelt szerveztünk magyarországi zöld beruházása finanszírozására. A Raiffeisen Bank International csoport ügyfeleinek elkötelezett ESG partnere és hitelezési tevékenységében a fenntarthatóságot helyezi előtérbe.”