200 hátrányos helyzetű gyermeknek adtak örök életre szóló élményt a szegénység világnapja alkalmából

Újabb felejthetetlen élményt nyújtott 200 rászoruló csemete számára a Baptista Szeretetszolgálat programszervezője, Baricz Dezső. Jótékonysági felvonulást szervezett limuzinokkal és luxusautókkal, rendőri felvezetéssel. Az örömteli pillanatok kiszakították a kicsiket és nagyokat a küzdelmes hétköznapokból. 

10

Egyedi városnézésre hívta a Baptista Szeretetszolgálat idén már másodjára a nehéz sorsú tanulókat, ezúttal a szegénység világnapja alkalmából helyezték a hangsúlyt a jótékonykodásra. A főváros útjain hét limuzin és húsz különleges jármű haladt egy konvojban, rendőri kísérettel. Az esemény főtámogatója: Mága Zoltán, hegedűművész volt.

Baricz Dezső segítségével az elmúlt huszonkét évben már több mint százezer csemetét ajándékoztak meg egyedi programokkal:

– Csodás élmény volt mindannyiunk számára, a gyermekek nagyon jól érezték magukat, és öröm, boldogság sugárzott az arcukról. Most az volt a cél, hogy 150-200 gyermeket tudjunk szórakoztatni, és Hála Istennek sikerült annyi limuzint, luxusautót szerezni, hogy a 200 diáknak életre szóló élményt tudtunk nyújtani. 2011-ben volt az első ilyen szervezés, akkor gyermeknap alkalmából 300 gyermeket az Európai Uniós országokból láttunk vendégül ilyen felvonuláson. A gyermekek és a felnőtt kísérők is viszik magukkal ezeket az élményeket, és heteken, de akár hónapokon keresztül erről beszélnek, és erőt merítenek a mindennapokhoz. Számomra ez a legcsodálatosabb érzés, amiért érdemes élni, örömöt szerezni. Nekem nem volt gyermekkorom, mivel gyermekotthonban nevelkedtem fel. Amikor tinédzser lettem, elhatároztam, ha én felnövök, gyerekekkel szeretnék foglalkozni, és sok örömöt és élményeket szerezni nekik.  Ez most már 22 éve tart a Baptista Szeretetszolgálat keretein belül, és szeretnék még legalább 22 évet gyerekek felé szolgálni. Köszönetet szeretnék mondani itt is a támogatóknak: az Országos Rendőr Főkapitányságnak – Dr. Balogh János rendőr vezérőrnagynak, országos rendőrfőkapitánynak a rendőri biztosításért. Mága Zoltán Liszt Ferenc-díjas világhírű hegedűművésznek a nyújtott támogatásért. A művész úr szívén viseli a hátrányos helyzetű gyermekek sorsát, és első szóra igent mondott, hogy szeretné támogatni az eseményt. Köszönet továbbá Polgár Tündének; Melhem Saad Pizza King tulajdonosának; a Regio Játék Kft.-nek az adományokért és a XIXO Magyarországnak az üdítőért. Köszönet még a limuzinos cégek és autók tulajdonosainak és a Hop On Hop Off biztosítását – mondta Baricz Dezső.

12

Polgár Tünde is részt vett saját autójával az eseményen, és természetesen ő is körbe vitte a gyerekeket:

– Természetesen én is örömmel segítek, és veszek részt ilyen jótékonysági rendezvényen. Elég régóta működök együtt Dezsővel, és mivel gyermekekről van szó, így egyértelmű, hogy támogatom az ilyen jellegű megmozdulásokat. Nagyon jól érezték magukat, aranyosak, lelkesek voltak, csillogtak a szemeik a boldogságtól. Egy ilyen esemény során arra az időre elfelejtik azt, ami a hétköznapjaikat nyomja, teljes mértékben feltölti őket. Ezért támogatom Dezső ötleteit.