20. Országos Betlehemi Jászol Kiállítás az Újbudai Kulturális Központban​, 163 kiállitó-2​25 alkotás

A Magyar Kézművességért Alapítvány az IPOSZ-szal, a BKIK Kézműipari Tagozatával, a Népművészeti Egyesületek Szövetségével és a Ciszterci Egyházközséggel együttműködve rendezi meg a

 

Jubileumi, 20. Országos Betlehemi Jászol Kiállítást.

 

Az elmúlt 20 év, 20 országos jászol kiállításán legalább 3000 kiállító 5000 alkotása  a kreativitás tárháza volt.

 

2013. december 14 – 2014. január 12 között 163 hazai és határon túli (erdélyi) magyar kézműves, tárgyalkotó népművész, iparművész, hivatásos és amatőr alkotó, és közösség 225 remekét csodálhatják az érdeklődők.

A természetes alapanyagokból, kézműves technikákkal készített betlehemi jelenet szereplőit ábrázoló, a betlehemezés népszokásait megörökítő, az adventi-karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó tárgyak az alkotók kétkezi munkáját, fantáziáját dicsérik, a kézműves értékek mentését, a hagyományok tiszteletét tükrözik.

 

A kiállításra az alkotásokat a Hagyományok Háza, a Képző- és Iparművészeti Lektorátus, valamint a Ciszterci Egyházközség szakértőiből álló zsűri válogatta, a legjobbakat díjazásra ajánlotta.

Az ünnepélyes megnyitón a kiállítók elismerő oklevelet, a kiemelt alkotások készítői díjakat kapnak.

 

A kiállítás anyagaiból az előző 11 év gyakorlatához hasonlóan az idén is színes fotóalbum készül. A reprezentatív kivitelű, háromnyelvű Betlehemi Képeskönyv – 2013. c. kiadvány a megnyitón kerül bemutatásra.

 

A kézműves alkotások a hit, a remény, a szeretet és a békés karácsony hangulatát árasztják, kellemes kikapcsolódás gyermekeknek, családoknak és turistáknak egyaránt.

 

A kiállítás január 12-éig (az ünnepek kivételével) naponta 10.00 – 17.00 óráig látogatható.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*