20 év után ismét a murván…

z4_murvaAz aszfaltversenyek után végre murvára merészkedik az Országos Rally Bajnokság egyik gyöngyszeme, a BMW Z4 M Coupe. A Lángi Attila-féle csodajárgány is rajthoz fog ugyanis állni a május 9-11-ei Bükfürdő Rallye 2014 rendezvényen, mely az Országos Rally Murva Bajnokság részét is képezi. A Dynamic Rally Team pilótájának ezúttal jó barátja, Veres Gábor lesz segítségére ahhoz, hogy 20 év után ismét sikeresen tudjon teljesíteni egy murva futamot.

Lángi Attila: Roppant nagy lendülettel készülünk a soron következő Bükfürdő Rallyera! Habár még mindig úgy gondolom, hogy a BMW Z4 nem murvára való gép, a közelgő Fehérvár Rally miatt úgy döntöttem, hogy a Murva Bajnokság május 10-11-ei fordulóját sem hagyhatjuk ki. Jó alkalom lesz ez a kocsi tesztelésére és a 20 év kihagyás utáni visszarázódásra. A pályafutásom nagy részében murvás futamokon vettem részt, és imádtam azokat a versenyeket – ám 1993 óta eltelt némi idő, ezért nem lesz könnyű dolgom a hétvégi derbin.

Már több napja, látástól vakulásig dolgozunk a kocsin, hogy felkészítsük a murvás viadalra. Új kisféket és kerekeket kapott az autó, de a futómű maradt a régi – habár már egy hónapja megrendeltük Hollandiából az újat, mégsem érkezett még meg –, csak magasságot emeltünk rajta. A munkánkat azonban a sors nem könnyítette meg: minden megtörtént velünk, ami csak lehetséges, sok minden gátolt bennünket a haladásban. Úgy látszik, nagyon nem akartak elengedni engem erre a futamra az égiek – de csak azért is ott leszünk a rajtban!

Segítségemre ezúttal egyik nagyon jó barátom, Veres Gábor lesz. Gábor nagyon tapasztalt és ismerős Bükfürdő környékén, így maximálisan rá fogok hagyatkozni a verseny során. De ahogy már említettem is, a célunk most csak az, hogy minél jobban felkészüljünk a júniusi, éles bajnoki fordulóra, a Fehérvár Rallyra.