Demonstráltak a pedagógusok Budapesten

A Hívatlanul Facebook-csoport Őszi nagytakarítás az oktatásban! címmel a pedagógusok világnapján megrendezett demonstrációjának résztvevői vonulnak a Szent István-bazilika előtti Zrínyi utcában 2013. október 5-én. A tüntetéshez a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, a Hallgatói Hálózat, a Középiskolások Hálózata, a Szülői Hálózat, az Európai Szülők Egyesülete, a Hálózat a Tanszabadságért, az Oktatói Hálózat, a Magyartanárok Egyesülete, a Történelemtanárok Egylete és a Humán Platform is csatlakozott. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A Hívatlanul Facebook-csoport Őszi nagytakarítás az oktatásban! címmel a pedagógusok világnapján megrendezett demonstrációjának résztvevői vonulnak a Szent István-bazilika előtti Zrínyi utcában 2013. október 5-én. A tüntetéshez a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, a Hallgatói Hálózat, a Középiskolások Hálózata, a Szülői Hálózat, az Európai Szülők Egyesülete, a Hálózat a Tanszabadságért, az Oktatói Hálózat, a Magyartanárok Egyesülete, a Történelemtanárok Egylete és a Humán Platform is csatlakozott.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Erőszakmentességre kérte a Fidesz a pedagógusok világnapja alkalmából a fővárosban szombat délután tüntetőket.
    Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója napközben tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, a “Bajnai-gárda” fiataljainak eddigi megmozdulásai alapján nem lehetnek biztosak abban, hogy a budapestiek megúsznák a napot “erőszak és barbárság” nélkül.
    A kormánypárti politikus szólt arról is, hogy a pedagógusok érdekeire hivatkozó szervezők elfelejtették megkérdezni azt a 160 ezer pedagógust, akik a napokban vehették kézhez több tízer forinttal megemelt fizetésüket.
    Kocsis Máté szerint a “Bajnai-gárda ismét a pedagógusok ellen akarja hangolni a társadalmat” és azt erősíti meg, hogy a “bukott baloldal már csak az erőszakos utcai akciókban hisz”. A “hergelésen és az uszításon” kívül nincs más értelme a mai megmozdulásoknak – fűzte hozzá.

Forrás:MTI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*